SKUFFENDE: Daniel-André Tande i aksjon i sitt første hopp under lagkonkurransen i Wisla. Foto: KACPER PEMPEL / X02307

Norsk hopp-fiasko i sesongåpningen

Norge knuste konkurrentene i siste lagkonkurranse før pandemien stoppet Raw Air, og sesongavslutningen i hopp. Men de var sjanseløs på seier i Wisla i kveld. Trøsten er at Halvor Egner Granerud (24) er i knallform.

 • Bjørn Arne Johannessen

Sesongåpningen i Polen endte med østerriksk seier. Norge havnet på en skuffende fjerdeplass - poengmessig langt unna pallplass - og slått av Østerrike med 53,8 poeng.

Det var nemlig Tyskland, Østerrike og Polen det først og fremst handlet om i rennet, som av smittevernhensyn gikk uten publikum i anlegget. Men «blodfansen» hadde tatt plass i skogsområdet rundt bakken. Det var tydelig å høre på NRK`s sending.

– Det er bare Halvor Egner Granerud som flyr av våre i denne bakken. To gode hopp i søndagens renn, så kjemper han i toppen, sier Alexander Stöckl.

BEST: Halvor Egner Granerud setter nedslag på 132 meter. Rennets beste hopp. Foto: KACPER PEMPEL / X02307

Individuelt oppnådde Asker-gutten den beste poengsummen i rennet. Litt av et comeback for en hopper som var helt ute av det i fjor vinter. Han banket til med et kjempehopp i finalen. 132 meter. Men det hjalp ikke laget oppover på resultatlisten.

– Det ser dårlig ut lagmessig, men jeg er likevel positiv. Vi må ta inn over oss at vi får juling her. Men jeg er ikke kjempeskuffet, fordi jeg vet at de andre guttene kan justere de tekniske tingene, sier Stöckl.

Det var ikke akkurat noe nødlandslag Norge stilte med. To av de fire vant OL-gull i Pyeongchang i 2018. Og laget var nesten identisk med det som vant i Holmenkollen 7. mars.

VINNERE MED MUNNBIND: Michael Hayböck, Philipp Aschenwald, Daniel Huber and Stefan Kraft jubler etter lagseieren i Wisla. Foto: KACPER PEMPEL / X02307

les også

Hopperne: Stiller i alle renn – coronatest etter hvert renn

Robert Johansson, Marius Lindvik, Daniel-André Tande og Halvor Egner Granerud (erstattet Johann André Forfang) ble merkelig nok hengende etter etter fra første hopp (Johansson). Etter første omgang var de hele 37,6 poeng etter ledende Tyskland.

Det var bare ankermann Egner Granerud - 123 meter og utfordrende forhold - som fikk godkjent karakter av landslagstrener Alexander Stöckl etter den første runden.

les også

På lag med Bayern München, Real Madrid og Tottenham: Nå vil de ha Daniel-André Tande

Johansson svarte på tiltale i 2. omgang med 129 meter. Constantin Schmid bommet som førstemann for Tyskland med 119 meter. Men lagkameratene rettet opp blemmen i finaleomgangen. Kampen mellom Tyskland og Østerrike var utrolig spennende. Og Daniel Hubers fantomhopp på 135 meter ble på mange måte avgjørende for Østerrike, som slo tyskerne med 8,7 poeng.

Mer om

 1. Daniel-André Tande
 2. Marius Lindvik
 3. Robert Johansson
 4. Alexander Stöckl

Flere artikler

 1. Egner Granerud tok karrierens største seier etter kjempehopp

 2. Preget Stöckl etter høydramatisk norsk hoppdag: – Jeg må beklage

 3. Selvmål ga Norge verdifull seier mot Nord-Irland: – Langt fra godt nok

 4. Hopperne: Stiller i alle renn – coronatest etter hvert renn

 5. Gjør stikk motsatt av langrenn: – Ingen betenkeligheter

Fra andre aviser

 1. Norsk hopp-fiasko i sesongåpningen

  Bergens Tidende
 2. Egner Granerud tok karrierens største seier etter kjempehopp

  Aftenposten
 3. Egner Granerud tok karrierens største seier etter kjempehopp

  Fædrelandsvennen
 4. Preget Stöckl etter høydramatisk norsk hoppdag: – Jeg må beklage

  Bergens Tidende
 5. Preget Stöckl etter høydramatisk norsk hoppdag: – Jeg må beklage

  Aftenposten
 6. Preget Stöckl etter høydramatisk norsk hoppdag: – Jeg må beklage

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no