Bronse-Stjernen sier han har bestemt seg for fremtiden

SEEFELD/OSLO (VG) Andreas Stjernen (30) har luftet tanken om å legge opp etter inneværende sesong. Etter bronsemedaljen i miks lagkonkurranse sier han til VG at han har kommet til en avgjørelse, men vil ikke avsløre hva den er.

Før den siste puljen skilte det knappe 2,7 poeng mellom Norge på bronseplass og Slovenia jaktende like bak. Dermed ble det en duell mellom Andreas Stjernen og Peter Prevc om den siste medaljen.

Og mens Prevc landet på 100,5 meter, sikret Stjernen bronsemedaljen med sine 102,0 meter, i det som kan ha vært trønderens siste hopp i karrieren.

– Jeg skal ha noen flere hopprenn, så det kommer en avgjørelse ganske snart, sier han kryptisk til VG.

– Har du bestemt deg?

– Ja, jeg er ganske bestemt på hva jeg skal gjøre.

Landslagstrener Alexander Stöckl virker i alle fall å ha et ønske om å ha Stjernen med videre på landslaget.

– Sesongen er ikke over. Jeg tror at han vil gi seg litt tid for å tenke over om han skal fortsette eller ikke. Han syns sikkert det er skikkelig moro å hoppe på ski, så vi får la han avslutte sesongen så får vi se.

Tyskland var i en egen klasse i lagkonkurransen, sammen med hjemmenasjonen Østerrike, og tok de to øverste plassene på pallen.

– Syns synd på gutta

Maren Lundby løftet seg fra 99 meter i førsteomgang til 105,5 meter i annenomgang. I målområdet gledet hun seg over oppturen for de norske herrehopperne som har slitt hele sesongen med svake resultater.

– Jeg har synes litt synd på gutta. De har fått mye negativt i det siste. Men fakta er at de har hjulpet oss i mange mår og det er fryktelig fortjent at de får med seg en medalje, sa Maren Lundby til NRK etter sin tredje medalje i dette mesterskapet. Hun tok gull på kvinnens individuelle konkurranse og bronse i lagkonkurransen tidligere i mesterskapet.

Stöckl var lettet etter thrilleravslutningen i bakken.

– Det er en stor lettelse for alle som har jobbet døgnet rundt de siste to ukene for å snu ting. Nå har vi klart det og vi drar i hvert fall hjem med en medalje, og det er ekstremt viktig for selvtilliten til utøverne og en bekreftelse for trenerteamet og støtteapparatet, sier han.

– Beæret

Lagets yngste hopper Anna Odine Strøm (20) kom inn til mesterskapet med små forventninger, men kunne reise hjem med to bronsemedaljer: i lagkonkurransen og i miks lagkonkurranse.

– Det er fryktelig morsomt. Jeg er utrolig beæret som får lov å hoppe sammen med gutta og Maren. Å reise herfra med to medaljer er veldig mye mer enn forventet, sa

Dermed tok Norge sin 23. medalje i dette verdensmesterskapet. Bronsemedaljen var nummer seks for Norge.

Det norske laget besto av Robert Johansson (28), Maren Lundby (24), Andreas Stjernen (30) og Anna Odine Strøm (20).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder