SKADET: Kenneth Gangnes, her fotografert under spensttrening, er ute med korsbånddskade. Stöckl og lagkamerat Anders Fannemel (i bakgrunnen) følger med. Foto: Geir Olsen VG

Skadekrise for Stöckl: – Tilfeldig at flere er ute samtidig

Tre hoppere ute før sommertreningen

Stöckl: – Tre helt ulike skader

Oslo (NTB-Steinar Bjerkmann): Landslaggsjef Alexander Stöckl gjør ingen endringer med treningsopplegget, selv om flere sentrale norske skihoppere er blitt skadd omtrent samtidig.

  • NTB
Publisert:

Kenneth Gangnes (korsbånd), Daniel-André Tande (tretthetsbrudd) og Rune Velta (forstuede tær) ble skadd omtrent samtidig.

– Nei, jeg tror ikke skadene skyldes treningen vår. Det er tilfeldig at flere er ute samtidig, sier Stöckl til NTB.

Så du denne? Hoppsjefen vil forby party-hopping

– Du kan ikke sammenligne skaden Kenneth har med den til Daniel eller Rune. De er tre helt ulike skader og de kan ikke settes i sammenheng, påpeker landslagssjefen.

Hilde får sjansen

Han og A-landslagshopperne reiser mandag til polske Wisla. Der venter sommertrening og Sommer Grand Prix-hopping.

– Jeg er ikke bekymret over alle skadene. Det med Kenneth er en mer alvorlig skade. For Tandes del er det bare en kort fase (seks uker) nå i sommer, mens Rune pådro seg en småskade som normalt går raskt over, sier Stöckl.

HODEBRY: Alexander Stöckl har tre hoppere ute med skade, men gir ikke treningsopplegget skylden. Foto: Geir Olsen VG

– Hvem blir med til Wisla?

– De som er til overs fra skadelisten, sier Stöckl.

Det betyr at Anders Fannemel, Andreas Stjernen, Joachim Hauer og Johann André Forfang reiser til Polen.

VG Pluss: Måtte stille naken i FIS-kontroll

– I tillegg blir Tom Hilde med. Han har hoppet inn kvoteplass i de første SGP-rennene. Kanskje tar jeg også med en utøver fra sesongåpningen i Courchevel, sier landslagssjefen.

Vant til å miste de beste

Han frykter ikke en norsk resultatnedtur uten en skadd Gangnes og med en Tande som går glipp av store deler av sommersesongen.

Foran 2015/16-sesongen måtte Stöckl plutselig klare seg uten Anders Jacobsen og Anders Bardal, som begge la opp, mens verdensmester Rune Velta opplevde totalt formsvikt.

Hoppkometen Sjøen: – Det var som et slag i trynet

Likevel klarte fire norske hoppere å vinne renn i verdenscupen sist vinter: Tande, Gangnes, Fannemel og Forfang.

– Vi får se når vinteren kommer. Jeg tenker ikke så mye på det nå. Jeg er vant til at folk forsvinner. Det har vi øvd på. Jeg vet at vi har nok hoppere bak som er klare til å ta steget opp. Jeg håper noen fra B-landslaget melder seg på, sier Stöckl.

Han er akkurat kommet hjem etter noen feriedager i Østerrike.

– Vi var hjemme og viste fram datteren vår til venner og familie. For mange var det første gang de så henne. Det er alltid godt å møte dem man er glad i, sier suksesstreneren.

Les også: Slik skaper Stöckl nye hoppstjerner

(©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder