Sportskalender

Gå til
Halvor Egner Granerud ble nummer to i kvalifiseringen i Vikersund søndag.

Granerud nummer to i kvalifiseringen i Vikersund

Halvor Egner Granerud hoppet 235,5 meter og ble nummer to kvalifiseringen til søndagens verdenscuprenn i Vikersund.

Publisert:

Andremann i Raw Air-sammendraget, Stefan Kraft, hoppet ned til 236,5 meter og vant kvalifiseringen. Dermed tok han innpå ledende Granerud med 2,7 poeng.

Tidligere søndag gikk Granerud av med seieren i verdenscupen sammenlagt. Det ble klart etter at Graneruds nærmeste utfordrer Dawid Kubacki trakk seg fra Raw Air-avslutningen grunnet personlige årsaker.

Robert Johansson viste hvorfor han alltid er å regne med i skiflyging da han klinket til med 231 meter. Det holdt til samme poengsum som Granerud. Stort dårligere var ikke Daniel-André Tande som hoppet fire meter kortere enn lagkameraten, noe som holdt til en 7.-plass.

Johann André Forfang kvalifiserte seg som nummer tolv og Kristoffer Eriksen Sundal som nummer 22.

Anders Fannemel greide akkurat å kvalifisere seg til det som blir hans siste renn i verdenscupen. 31-åringen bekreftet fredag at helgens verdenscuprenn blir hans siste.

For Sindre Ulven Jørgensen ble søndagens kvalifisering en stor opptur. Asker-hopperen klinket til med 208,5 meter, noe som holdt til en 25.-plass.

Også Sondre Ringen og Fredrik Willumstad hoppet godt. Med 205 og 207,5 meter kvalifiserte de seg greit til konkurransen. Det gjorde også Joachim Bjøreng og Bendik Jakobsen Heggli.

Marius Lindvik er forkjølet og deltar derfor ikke i søndagens konkurranse. Iver Olaussen og Anders Haare greide ikke å kvalifisere seg til rennet.

Verdenscuprennet starter kl. 16.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no