Fem på rad for Maren Lundby: − Konkurrentene må jo bli motløse

Null seirer var fasiten for Maren Lundby etter de første seks verdenscuprennene denne sesongen. Pilen er definitivt snudd, for på de siste syv rennene har det nå blitt seks seirer.

Publisert:

Søndag var 24-åringen fra Toten overlegen i østerrikske Hinzenbach. Etter å ha hoppet lengst av alle i den første omgangen (90 meter), var luken ned til 2. plass Katharina Althaus fra Tyskland hele 5,7 poeng.

– Konkurrentene må jo bli motløse, kommenterte Magnus Sveen for NRK

les også

Hyller hopp-Maren: – Vår største profil siden Wirkola

Etter 88,5 meter i omgang nummer to vant hun med nesten ti poeng på Sara Takanashi. Katharina Althaus ble nummer tre.

– Denne seieren henger også høyt. Det viser at jeg kan takle presset, sa Maren Lundby til NTB.

– Det var flere som melde seg på og det ble en hardt fight. Jeg må virkelig skjerpe meg til hver eneste konkurranse framover, sa Lundby.

Maren Lundby gjorde altså som hun gjorde på lørdag, og vant rennet i Hinzenbach. Nå står hun med fem strake seirer i verdenscupen − og seks på de siste syv.

– Det er imponerende det Maren Lundby gjør. Hun leverer i en egen klasse, så det er bare å ta av seg hatten, mente tidligere landslagshopper Johann Remen Evensen på NRK.

Husker du? Leilighetslykke for Lundby

les også

Tande truet med disk – Stöckl måtte forklare seg

Totalt har hoppstjernen nå 19 individuelle seirer i verdenscupen. Bare Sara Takanashi (Japan) har flere, men det er fortsatt et godt stykke opp til hennes 55 triumfer.

Nå gjenstår det fire renn, to i slovenske Ljubno og to i tyske Oberstdorf, før VM i Seefeld går av stabelen i Østerrike. Der håper Lundby å gjenta bedriften fra OL i Pyeongchang, der hun gikk helt til topps.

Da ble det mer enn god stemning i VGTVs OL-studio:

Anna Odine Strøm ble nummer ni i Østerrike. Silje Opseth nummer 16.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder