Stjernen første nordmann til å vinne skiflygingscupen

Andreas Stjernen (29) avsluttet hoppsesongen med å gjøre noe ingen nordmenn har gjort før ham: Han gikk helt til topps i skiflygingscupen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Med en margin på syv poeng vant Andreas Stjernen skiflygingscupen foran Kamil Stoch, som avsluttet hoppsesongen 2017/18 med nok en verdenscupseier.

Og han var nære å stikke kjepper i hjulene for Stjernen.

les også

Stöckl mener ydmykhet er nøkkelen etter suksessåret

Stoch har nemlig vært uhåndterlig denne sesongen, og sendte et seriøst skremmeskudd med 245 meter i den første omgangen, som også var dagens lengste hopp.

Stoch i egen klasse

Da Stjernen hoppet 233 meter – 12 meter kortere enn Stoch – tok Stoch, som allerede har vunnet verdenscupen sammenlagt, seg helt opp i ryggen på Stjernen.

Stjernen hevet seg i finaleomgangen, og la på tre meter fra sitt første hopp. Da hjalp det ikke for Stoch å hoppe 234.5 meter i finaleomgangen.

Han avsluttet sesongen med å vinne konkurransen foran Stefan Kraft og Daniel André Tande. Dette var hans niende individuelle verdenscupseier denne sesongen, men skiflygingscupen går til Andreas Stjernen som noterte seg for 257 poeng sammenlagt.

– Jeg er kjempefornøyd. Det ble litt av og på bommen. Men jeg berget greit, sier han til NRK etter rennet.

På delt 2. plass følger Stoch og Robert Johansson med 250 poeng.

Det ble dermed en strålende norsk hopphelg i Slovenia. I Planica-bakken ble det lørdag norsk seier i laghopp-konkurransen, og sesongen rundes av med en norsk seierherre i skiflygingscupen.

Et skår i gleden var at suverene Stoch snøt Johann André Forfang for Planica 7-seieren. Forfang var i ledelsen før dagens sesongavsluttende konkurranse, og polakken stakk av med seieren.

Med det følger også en pengepremie på 20.000 sveitsiske franc, noe som tilsvarer, drøye 170.000 norske kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder