HOPPET I KOLLEN: Tirsdag kveld satte rundt 12 utøvere fra Kollenhopp utfor Holmenkollbakken. Foto: Scanpix
HOPPET I KOLLEN: Tirsdag kveld satte rundt 12 utøvere fra Kollenhopp utfor Holmenkollbakken. Foto: Scanpix

Romøren førstemann utfor i nye Holmenkollen

HOPP

(VG Nett) Onsdag skulle Anette Sagen være først hopper utfor den nye Holmenkollbakken, men her er bildet som viser at det langt i fra er tilfelle.

Publisert: Oppdatert: 03.03.10 09:18

VG Nett har snakket med flere utøvere som bekrefter at Bjørn Einar Romøren var den første av rundt 12 utøvere fra Kollenhopp som satte utfor bakken litt over klokken åtte tirsdag kveld.

VG Nett-leser:Ja det er sikkert mange som har "prøvehoppet" Men det er hun som offisielt skal hoppe først.Diskuter her!

Mandag ble det presentert at byrådet i Oslo hadde bestemt at Anette Sagen skulle være den første som hoppet i den nye Holmenkollbakken under åpningsshowet onsdag.

- Dette er selvfølgelig veldig stort for meg. Det er en ære å få åpne Holmenkollen. Det er jo ikke hvilken som helst bakke, Kollen er jo Norges stolthet, sa Sagen til VG Nett mandag.

Les også:Anette Sagen får hoppe først i nye Holmenkollen

Etter det VG Nett kjenner til var Jon Aaraas, Tom Eirik Bergholt og Terje Hilde de neste som testet Holmenkollen etter Romøren.

- Det ble bestemt at bakken måtte testes for å sjekke at alt var i orden. Det var en gjeng smilende gutter som satte utfor, sier Terje Hilde, Tom Hildes bror, til VG Nett.

- Vi fikk forespørsel om vi ville teste bakken, og det ville vi selvfølgelig, sier Bergholt til VG Nett.

- La ikke merke til hvem som var først

Leder i Kollenhopp, Roar Gaustad, bekrefter at det ble testhoppet i Holmenkollen tirsdag kveld.

Les også:Nye lån skal dekke Holmenkoll-sprekken

- Det har vært planlagt hele tiden. Å sende Anette utfor uten å ha testet bakken først, ville være direkte uforsvarlig. Vi planla hele tiden å testhoppe. Det måtte vi gjøre, sier Gaustad til VG Nett.

- Dette tar ikke bort noe av glansen under åpningen for Sagen?

- Nei, ikke i det hele tatt, sier Gaustad, og understreker at hoppingen ikke var noen protest mot at Sagen skal stå i sentrum onsdag.

- Det er bare tull og vås hvis noen måtte mene det. Jeg har sagt klart fra at vi står hundre prosent bak den avgjørelsen og aksepterer den fullt ut.

Les også:- Dette blir spektakulært!

Den samme Gaustad gikk 18. februar ut i Aftenposten og sa han ikke mente Sagen burde være først utfor. Samtidig presiserte han at Bjørn Einar Romøren burde være et innlysende valg. Han ville ikke bekrefte at Romøren var første testhopper tirsdag.

- Jeg la ikke merke til hvem som var først, sier Gaustad.

- Uansett første offisielle

Sportssjef for det norske hopplandslaget, Clas Brede Bråthen, visste at bakken skulle testes før Sagen skulle i aksjon, men var ikke klar over at dette skjedde tirsdag kveld.

Les også:Ammann med monsterhopp på svak norsk dag

- Uansett er Anette Sagen den første offisielle hopperen. Det er en gang sånn at når man åpner en tunnel eller en bro, er det ikke alltid ordføreren eller kongen som faktisk er først ute. Det blir ofte testet på forhånd, sier Bråthen til VG Nett.

Han er ikke kjent med VG Netts opplysninger om at Bjørn Einar Romøren skal ha vært førstemann utfor, men kommer til å sjekke saken nøye.

- Dersom en utøver som forhåpentligvis skal kjempe om medalje i skiflygnings-VM om 14 dager var førstemann uten at det er klarert med meg, syns jeg det er spesielt.

Samleside:VG Nett følger hopp

- Testhopping er nødvendig

Likevel synes ikke Bråthen det vil ta vekk noe av glansen for Anette Sagen under den offisielle åpningen onsdag.

- Hun vil for alltid være den første offisielle utfor. Testhopping er helt nødvendig. Men at de velger en verdenscuphopper uten å klarere det med den øverste lederen i Hopp-Norge er noe jeg skal ta opp med dem, sier Bråthen.

Sportsinteressert?Følg VG Nett-sporten på Facebook!

Det har vært delte meninger rundt valget av Anette Sagen som første offisielle hopper i den nye Holmenkollbakken, men sportssjefen tror ikke testhoppingen var noen form for protest.

- Nei, hvis det er det håper jeg alle ser småligheten i det.

Det har ikke lyktes VG Nett å komme i kontakt med Bjørn Einar Romøren tirsdag kveld.