BARE LATTER: Bjørn Wirkola fleiper med VM-sølvet til Bardal. Den gamle hopplegenden påpeker at han ikke har sånt i egen samlingen. Da blir det full latter på middag i Harrachov. Foto: Tadeusz Mieczynski

Wirkola til Bardal: - Du kommer til å angre hvis du slutter

Bjørn Wirkola (70) advarer Anders Bardal (31) mot å legge opp etter sesongen. Men foreløpig hører ikke Bardal på den gamle hopplegenden.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Du kommer til å angre hvis du slutter nå. Så lenge du henger med i toppen som du gjør kan du ikke gi deg, sier Bjørn Wirkola.

Han var til stede i Harrachov da Bardal tok sølv i VM i skiflyging. Tidligere har Wirkola vært kritisk til Steinkjer-hopperen. Han har etterlyst mer fadenivoldskhet. Men etter fjorårets VM-gull i normalbakke i Val di Fiemme - det første siden Wirkola selv vant dobbelt i Oslo-VM 1966 - har det vanket mye ros.

Venter til april

Etter hva VG forstår er det mye som taler for at Bardal tar en sesong til. Men han understreker at han ikke har bestemt seg. Han vil vente til kalenderen viser april før han tar avgjørelsen om karriereforlengelse eller ikke. Til helgen hopper han verdenscupavslutningen i Planica.

- Jeg hører hva Wirkola og andre sier, men det bryr meg ikke. På den annen side er jeg klar på at det er verdens beste jobb. Men jeg må forsake ganske mye for å ha dette yrket, sier Anders Bardal.

Han føler heller ikke noe press for å "dra lasset" videre som landslagets soleklare ener. I vinter har han vært den eneste av hopperne på seierspallen i verdenscupen. I Sotsji-OL ble det bronse.

Dårlig samvittighet

Men hensynet til kona Ingrid Opheim Bardal, og familiens to små barn skaper vansker i form av dårlig samvittighet, all den stund han er på reisefot over 200 døgn i året.

- Hun sier det er greit. Men det er tøft å være hjemme alene med to unger i den alderen, og ha full jobb i tillegg, sier Anders Bardal.

Tidligere OL-vinner og hoppekspert i NRK, Espen Bredesen, vil ikke bli overrasket om Bardal pakker bort hoppustyret for godt når vinteren er over.

- Han har vært på landslaget i 14 år. Jeg tror han begynner å bli godt fornøyd. Hensynet til familien vil påvirke ham. Han kan vinne flere renn i verdenscupen, og VM-gull i Falun, men alt dette har han fra før, sier Espen Bredesen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder