SESONG-KLAR: Tom Hilde er mer enn klar til å komme i gang med hoppsesongen. Her er den norske skihelten fra hoppuka i 2011, da han tok en tredjeplass. Foto: Gøran Bohlin, VG

- Må være lov for voksne mannfolk å ta en pils

Tom Hilde angrer ikke på utspill om å få alkohol til norske idrettsarenaer

AKERSGATA (VG Nett) Tom Hildes utspill om at det alltid bør være alkohol i hoppbakker har vakt reaksjoner. Men landslagshopperen står på sitt.

  • Lillian Holden

- Det er ikke ren fyll jeg snakker om. Men voksne mannfolk må få lov til å ta seg noen pils. Det er jo ikke påbudt å drikke for det, folk må jo tenke seg om. Men har man lyst bør man få lov, sier Hilde til VG Nett. De norske hopperne møtte i dag pressen i forbindelse med sesongstarten, og en avslappet Hilde så ikke ut til å være særlig plaget med debatten rundt utspillet hans. Smilende og med lua godt trukket ned over øra svarte han på alle spørsmål.

Enig eller uenig? Diskutér i kommentarfeltet under artikkelen!

Skapte debatt

Da arrangørene av Holmenkollrennet spurte de norske hopperne om hva de kunne gjøre for å få publikum til å komme i bakken, hadde Hilde et forslag.

- På alle idrettsarrangement bør det være alkoholservering, sa han til NRK. Det utspillet fikk en del motbør, blant annet fra lederen i foreningen AV-OG-TIL, som jobber for sunt alkovett. Hun mente Hilde burde tenke mer over hva slags signaler han sender til barn og unge ved å komme med slike uttalelser.

- Norske idrettsarrangement skal fylles opp av masse unge mennesker, ikke en hel haug med fulle folk. Idretten skal være en arena for alle, sier Kari Randen til NRK. Hun mente i tillegg at Hilde mest var opptatt av sitt eget perspektiv i saken.

Les også: Russlands beste skihopper omkom i ulykke

- Ikke jeg som skal drikke øl

I dag møtte skihopperne pressen på VG-huset for en statusoppdatering før sesongstart. Hilde angrer ikke på alkoholutspillet sitt.

- Nei, det gjør jeg ikke. Man må få mene hva man vil. Og å si at en toppidrettsutøver som meg ikke bør si noe slikt fordi jeg skal gå foran med et godt eksempel - det er jo ikke jeg som skal drikke øl i bakken, sier han.

Flere hoppnyheter? Se vår samleside!

Hilde mener videre det er feigt å si at han har for mye perspektiv på seg selv når han sier han ønsker alkohol på hopparrangementer.

- Vi ble spurt om hva vi mener, og da svarte vi på det, sier han.

- Ikke noe tabu

Ifølge Hilde mener arrangørene selv at det beste er om hopperne vinner renn. Da vil folk komme av seg selv.

- «Bare hopp langt, du». Vi vet jo at det trekker folk. Det beste for å få publikum til å komme er jo hvis vi vinner hvert eneste verdenscup-renn før Holmenkollen, sier han.

Hilde forteller at han har fått en del reaksjoner etter uttalelsene sine - både positive og negative.

- Men det er ikke noe tabu for et voksent menneske å drikke øl. Altså, de selger øl på Disney on Ice også, eksemplifiserer Hilde.

Og følger opp med et smil:

- Jeg synes forslaget mitt var godt, jeg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder