Ny norsk hoppskuffelse: – Guttene ble påvirket av gårsdagen

For andre dag på rad ble det en tung norsk dag i bakken. Johann André Forfang (23) ble best av de norske på en tiendeplass. Nå innrømmer landslagstrener Alexander Stöckl at gårsdagens fiasko påvirket hopperne søndag.

Artikkelen er over ett år gammel

Verdenscupåpningen i Wisla ble ikke helt som planlagt for de norske hopperne. Lørdag ble lagkonkurransen spolert av en diskvalifikasjon og søndag var de norske gutta sjanseløse mot de aller beste.

– Vi ser i hvert fall enkelte hopp som er bra. Forfangs andre for eksempel, sier Stöckl til VG på telefon fra Polen.

Forfang endte på tiendeplass med hopp på henholdsvis 122,5 og 128 meter.

VG Live: Vi fulgte rennet hopp for hopp her

– Guttene var nok litt påvirket av det som skjedde i går, sier østerrikeren og sikter til Johanssons hoppdress som ikke besto utstyrskontrollen lørdag.

– Det som var positivt var at Robert fikk alt godkjent i dag. Endringen ble godkjent, konstaterer Stöckl.

les også

«Helt syk» sesongoppkjøring for Tande

Til tross for en skuffende åpning er han glad for at sesongen er igang, og allerede neste helg er det nye renn i finske Ruka. Der blir målet å luke bort småfeil og heve det tekniske nivået.

– Det var et veldig tett og jevnt renn. Klarer du hoppe 3–4 meter lenger havner man mye høyere opp på resultatlisten.

Denne uken blir det «tørrtrening» innendørs, ved hjelp av video, for å bedre satsteknikken hos flere av utøverne. Så møtes de torsdag før avreise til Finland.

Russiske Jevgenij Klimov (24) ledet etter 1.-omgang, og da annenmann Kamil Stoch ikke holdt nervene i sjakk i finaleomgangen, kunne 24-åringen feire Russlands aller første individuelle verdenscupseier etter et hopp på 131,5 meter.

Tyske Stephan Leyhe ble nummer to, mens japanske Ryoyu Kobayashi ble nummer tre.

les også

Varsler grundig gjennomgang etter Johansson-disk

1.-omgang i Wisla ble en eneste stor skuffelse for de norske hopperne. Hverken Daniel-André Tande eller Andreas Stjernen kvalifiserte seg til 2.-omgang med hopp på henholdsvis 113 og 119 meter.

– Jeg er litt skuffet over Daniel. Men han trives ikke så bra i den bakken her, og har ikke selvtilliten heller. Sykdom har ødelagt mye av sesongoppkjøringen, sier Stöckl.

Spesielt Tande var uheldig med forholdene over kulen.

les også

Så syk var Tande: – Fikk sjokk på badevekten

– Han får tre-fire sekundmeter rett fra siden over kulen, og da er det nærmest umulig å hoppe bra, sa NRK-ekspert Johan Remen Evensen.

Beste nordmann etter 1.-omgangen var Johansson. I går var han langt nede etter å ha blitt disket i lagkonkurransen på grunn av for stor hoppdress og ødela for lagkameratene.

les også

Leilighetslykke for Gull-Maren

Men søndag var det en revansjesugen Johansson som ankom med ny-innsydd hoppdress for å havne innenfor kravene.

Og den bartefine lillehamringen var lengst i prøveomgangen med 134 meter. Men da det gjaldt, skuffet Johansson med hopp på 122,5 og 125 meter. Det holdt kun til en 16.-plass.

Russiske Klimov har vært en av de store formhopperne i høst og med startnummer åtte på brystet landet han på 127,5 meter med elendige forhold i bakken. Og da hjemmehåpet Stoch kun strakte seg til 126,5 meter med bedre forhold, var det russisk ledelse før finaleomgangen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder