Tande nummer tre etter turbulent renn i Tyskland

Det ble bare én omgang i Tyskland, men Daniel-André Tande (23) taklet de krevende forholdene og ble nummer tre.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Nordmannen plantet skiene på 135,5 meter i tyske Titisee-Neustadt og tok ledelsen med kun to hoppere igjen på toppen.

– Han hadde ålreite forhold, men de to siste hadde enda litt bedre forhold. Det var en fortjent seier, men om Tande hadde fått like gode forhold kunne han kjempet om seieren, sier landslagstrener Alexander Stöckl til VG på telefon fra Tyskland.

Men det skulle bli tysk dobbeltjubel på hjemmebane. Først overtok Andreas Wellinger ledelsen med et hopp på 139,5 meter, før Richard Freitag hoppet dagens desidert lengste distanse med 145 meter.

Les også: Mamma Tande: – Alltid nervøs når Daniel-André hopper

– Det var en lang dag og mange jobbet hardt for å gjøre rennet mulig. Men konkurransen ble fin til slutt, sa Freitag etter seieren.

Dermed ble det nok en tysk dobbeltseier, som det også ble i russiske Nizjnij Tagil i forrige individuelle verdenscuprenn. I går tok Norge sin femte strake seier i laghopp.

Rennet ble utsatt flere ganger grunnet for dårlige forhold i bakken, og da man endelig satte igang rundt klokken 17, var det gått så mye tid at det kun ble tid til én omgang.

– Det var en krevende dag for utøverne med mye venting. Det er fortsatt stor variasjon i forholdene og de som var uheldige hadde ikke en sjanse, fortsetter Stöckl.

Robert Johansson ble nest beste nordmann på en femteplass. Han tok ledelsen etter foran overraskelsesmannen Constantin Schmid med startnummer én. Tyskeren var heldig med forholdene tidlig i konkurransen og fløt lenge på poengsummen 113. Johann André Forfang ble nummer syv.

– Igjen er det en meget god laginnsats. Jeg håper bare at vi kan fortsette slik vi har gjort nå og vise at vi er i stand til å kjempe om sammenlagtseieren i hoppuka, avsluttet Stöckl.

Hverken Andreas Stjernen (27), Halvor Granrud (37) eller Anders Fannemel (48) traff med sine hopp og endte langt ned på resultatlisten.

PSSST! Neste renn er i sveitsiske Engelberg, før hoppuka drar seg igang den 30. desember i Oberstdorf.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder