TREDJEPLASS: Robert Johansson ble nummer tre under hopprennet i finske Lahti. Foto: LEHTIKUVA

De norske hopperne reiste seg etter fiaskoen: - Ekstremt gledelig

Etter lagkonkurranse-marerittet lørdag, løftet de norske hopperne seg i den individuelle konkurransen med Robert Johansson i spissen.

Artikkelen er over ett år gammel

Lillehammer-hopperen ble nummer tre bak den overlegne vinneren Kamil Stoch. Ryoyu Kobayashi tok andreplassen i finske Lahti.

– Det var deilig. Det viser at vi kan snu ting etter noen småfeil. Det er godt, sier Johansson til NRK.

les også

Norge diskes aller mest: Den fordømte hoppdressen

Pluss content

Halvor Egner Granerud kom på femteplass, to plasser foran Johann André Forfang.

– Jeg er veldig stolt over guttene i dag. Det var veldig bra. Det sier mye om kulturen vår. Vi gir ikke opp og står i det, sier landslagstrener Alexander Stöckl til VG.

Tung lørdag

Norge og Russland var de to eneste lagene som ikke fikk hoppe finaleomgangen i gårsdagens konkurranse.

– Det er ekstremt gledelig at vi har et miljø og lag som klarer å holde fokus på det dem kan gjøre noe med selv. Det som leveres i dag er fantastisk med bakgrunn i det som har skjedd tidligere denne helgen, sier Clas Brede Bråthen, sportssjef, til VG.

les også

Tande-drama: Hoppet med flenge i buksebaken

I lagkonkurransen bidro Forfang og Johansson med hopp på henholdsvis 118 og 117 meter. Men da Andreas Stjernen, som ramlet i prøveomgangen, landet på kun 83 meter ble det tungt for Norge å avansere.

Tande og Stjernen skadet

– Vi vet hva som trengs for å være med i toppen. I går var ikke forutsetningene der. Vi er fornøyd med hvordan utøverne og trenerne har løst situasjonen. Vi har ikke blitt satt ut av det negative fokuset, sier Bråthen.

les også

Matti Nykänen er død: Bakkerekord for evigheten

Daniel-André Tande (vondt kne) og Andreas Stjernen (vond hofte) sto over grunnet smerter etter fall henholdsvis fredag og lørdag. Begge skal gjennom MR i Norge mandag, opplyser Stöckl.

– Jeg tror ikke det er alvorlig og at det har noe å si for VM-oppladningen. Men vi vet ikke helt sikkert før tirsdag, sier Stöckl.

PS! Maren Lundby ble nummer to bak Sara Takanashi i slovenske Ljubno. Lundby hadde seks seirer på rad før søndagens renn.

Frank Løke prøvde seg som skihopper. Det gikk slik:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder