Lundby i knallform – knuste konkurrentene

Maren Lundby (24) vant helt overlegent. For annen dag i rumenske Rasnov. Og nå har hun overtatt ledelsen i verdenscupen.

– Dette kjennes veldig bra. Det er solid hopping at det gjør meg rolig innvendig, sier Maren Lundby.

Hun er den store VM-favoritten i Seefeld i neste måned – vet det meget godt selv – og har allerede bestemt seg for en plan. Og hopper seks konkurranser til (Hinzenbach, Ljubno og Oberstdorf) i verdenscupen før hun begir seg mot verdensmesterskapet i Østerrike.

NOK EN POKAL: Maren Lundby med seierspokalen fra søndagens renn. Foto: Alex Nicodim / TT NYHETSBYRÅN

– Jeg prøver å tenke at VM er et vanlig hopprenn. Så skal jeg være nøye med det tekniske arbeidet. Det skal gi meg stålkontroll foran VM. Klaffer dét er det bare å sette på autopiloten, sier Lundby.

les også

Lundby vant igjen – knuser guttene på statistikken

Landslagstrener Christian Meyer var minst like glad som kvinnehoppingens store stjerner i solskinnet i Romania.

– En helt strålende utøver. Hun jobber så seriøst at det hun driver med må dokumenteres, slik at vi har det for all ettertid, sier landslagstrener Christian Meyer.

Han var kjempeimponert – igjen – og for 18 gang vinner Lundby et verdenscuprenn. Det er syv seiere bedre enn Roar Ljøkelsøy som er bestemann av de norske hoppgutta i verdenscupsammenheng.

Og nå er Maren «flettfine» Lundby også best i verdenscupen sammenlagt. Med dagens seier overtok hun den gule ledertrøya fra tyske Katharina Althaus (femteplass i rennet).

Lundby lå på annenplass etter første omgang. 2,2 poeng bak tyske Juliane Seyfarth. Lundby hoppet 93 meter. Seyfarth 95. meter. Men i finalen var hun i en egen liga.

les også

Trond Jøran Pedersen om alle dress-diskene: – Helt tragisk

Det så imidlertid ut som hun måtte kjempe atskillig hardere for seieren i Romania denne dagen sammenlignet med gårsdagens renn. Da utklasset hun konkurrentene, og vant med 10,9 poeng. Hun var ikke mye dårligere i dag. Etter et kjempehopp i finaleomgangen (96,5 meter) var hun 7,3 poeng foran toer Carina Vogt.

For Toten-jenta har det fra tidlig i karrieren handlet om de tre store titlene i kvinnehopp; Verdenscupen, OL-gull og VM-gull har vært det uttalte målet. Hun hentet hjem verdenscupkula og OL-gullet i fjor. Seefeld-VM er 23 dager unna. Der får hun to gullsjanser med individuelt og mixed lag (to kvinner og to menn).

Anna Odine Strøm – som sjokkerte med annenplass i Zao forrige helg – åpnet middels med 13. plass (84 meter) etter første omgang. Men hun klinket til i finalerunden og landet på 92 meter. Det holdt til foreløpig ledelse. Hun endte på tiendeplass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder