MAMMAGUTT: Daniel-André Tande sammen med mamma Trude på hoppernes middag på Nyttårsaften i Partenkirchen. Foto: GØRAN BOHLIN VG

Mamma Tande: – Alltid nervøs når Daniel-André hopper

Lederhosen og fyrverkeri på hoppernes nyttårsfest

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (VG) Daniel André Tande (22) hopper for seier i dagens Nyttårshopprenn. Blant publikum står hans største supporter – mamma Trude Tande.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg er alltid nervøs når Daniel hopper. Ikke for at han skal skade seg, men for at hoppingen ikke skal være god nok, sier Trude Tande.

Les også: Gul hoppdress er kult

Hun er på sin første utenlandstur som hopp-mamma. Og det blir halve Hoppuka denne gangen for kvinnen fra Narvik. Ikledd Kongsberg-genser og lue er hun lett å kjenne igjen på først rad. Nyttårsaften stilte hun imidlertid festkledd i kjole til middagen sammen med hopplandslaget og gjester fra hoppfamilien på Mercure Hotel i Partenkirchen.

– Mamma er min største supporter. Hun holder orden på sakene for meg, og har vært med i hoppbakken siden jeg var to år. Men første gangen var vel ikke akkurat noe skihopp for jeg kjørte bare ned bakken, sier Daniel-André Tande.

Det startet med fjerdeplass i Oberstdorf. I dag håper både hun og sønnen på en bedre plassering i det tradisjonsrik Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Vinterens mest TV-sette hopprenn på verdensbasis.

Sjekk denne: Tande hopper med skade

Artikkelen fortsetter under bildet

GUTTEN I LEDERHOSEN: Landslagets servicemann Thomas Hörl stilte i lederhosen på nyttårsfesten. Østerrikeren er tidligere verdensrekordholder i skiflyging med 224,5 meter. Til venstre for ham står NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen, og trenerassistent Magnus Brevig. Robert Johansson til høyre. Foto: GØRAN BOHLIN VG

Hoppukelaget og støtteapparatet hadde byttet ut treningsklær og hoppdress med finstas Nyttårsaften. Smører og servicemann Thomas Hörl var kanskje kveldens stiligste i lederhosen.

– Kvelden består av middag og fyrverkeri, så blir det å hoppe til køys, og gjøre seg klar til konkurransen, sier Daniel-André Tande.

Artikkelen fortsetter under bildet

KJEKKE GUTTER: Anders Fannemel (f.v.), Daniel-André Tande, Robert Johansson, Andreas Stjernen, Halvor Egner Granerud og Tom Hilde klar for middag. NRK-reporter Gjermund Midtbø tar bilder. Foto: GØRAN BOHLIN VG

VG+ Stöckls hjerte banker for Norge

PS! Nyttårshopprennet starter klokken 14.00. Det sendes på NRK.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder