SEIERSKYSSET: Robert Johansson får seierskysset av sin kjæreste Marlene Messel etter at han vant individuelt hopp menn Raw Air i Holmenkollen søndag. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Johansson vant for første gang på 356 dager: – Kanonfølelse

HOLMENKOLLEN (VG) Robert Johansson (28) økte ledelsen i Raw Air sammenlagt med seier i Holmenkollrennet. Etterpå vanket det seierskyss fra kjæresten.

For første gang vant han med Marlene Messel på tribunen. Paret ble sammen rett etter forrige sesong.

– Deilig! En knallhelg. Jeg hadde en følelse torsdag kveld av at det kom til å snu. Jeg har hatt en kanonfølelse, sier Robert Johansson etter sin første individuelle verdenscupseier på 356 dager.

Raw Air-avslutningen i Vikersund sist vinter var hans siste seier.

– Det har vært mange følelser i sving, sier han og gir uttrykk for stor lettelse.

Han hoppet 127 og 129,5 meter og vant med 3,7 poeng til Stefan Kraft og 9,2 poeng til Peter Prevc.

Johansson leder nå med 28,1 poeng i Raw Air-turneringen ned til Ryoyu Kobayashi. Kraft ligger på tredjeplass 30,5 poeng bak Johansson.

les også

Norge vant etter fall og bakkerekord

Snuoperasjonen begynte med en mer «tålmodig teknikk», som var med på å gi Norge bronse i mixed-konkurransen i VM. Den fortsatte hjemme på Lillehammer. Etter å ha sovet ut i egen seng kjørte Johansson en knalltøff økt med knebøy mandag.

– Jeg så stjerner, beskriver han og fulgte opp med basistrening, tekniske øvelser og løping tirsdag og onsdag.

– En ekstremt god treningsuke. Jeg takker dem som stiller opp for meg på Lillehammer, sier han og nevner Jermund Lunder, Thomas Lobben og Einar Kalsæg.

les også

Johaug går trolig Drammen-sprinten – lanseres som joker til den gule trøyen

– Jeg vet hva som funker for meg. Jeg satte fokuset på Raw Air allerede i VM. Jeg var ikke sliten. Jeg var sulten, forklarer mannen med snurrebarten.

Dette er bare den andre norske seieren individuelt i verdenscupen i år. Den andre kom da Johann André Forfang vant i starten av desember.

Det er faktisk første gang Johansson vinner et verdenscuprenn i stor bakke individuelt. Tidligere har han vunnet i skyflyging og i laghopp.

Norge vant gårsdagens lagkonkurranse som ble avsluttet etter bare en omgang – mye takket være nettopp Johansson. Han satte da ny bakkerekord i nasjonalanlegget etter dette hoppet på 144 meter:

Norge har hatt en tung sesong, men formen har ankommet til Holmenkollen og Raw Air på hjemmebane.

– Helt fantastisk, sier en svært fornøyd landslagstrener Alexander Stöckl etter den første norske seieren på over fire måneder.

– Det har vært en veldig tung vinter, krevende med utstyr og alt mulig rart som skader og sykdom. Likevel har vi et trenerteam og støtteapparat som jobber døgnet rundt for å snu ting. Det er bare å takke alle som har bidratt til snuoperasjonen de siste tre månedene.

les også

Langrennsparty i Holmenkollen: Her bryr ingen seg om Norges nedtur

Raw Air-turneringen fortsetter med kvalik på Lillehammer, Johanssons hjemmebane, i morgen før det er konkurranse på tirsdag.

– Jeg gleder meg veldig og håper jeg har overbevist folk om å komme opp i bakken, sier han.

Onsdag er det ny kvalik i Granåsen etterfulgt av renn torsdag. Raw Air avsluttes med kvalifisering, lagkonkurranse og individuell konkurranse i Vikersund fredag til søndag.

– Sånn som jeg hoppet nå i helgen viser jeg at jeg er kapabel til å vinne, sier han.

– Med over 20 poengs ledelse så er han favoritt, men det er fort gjort å tape en slik ledelse også, minner Stöckl om.

PS! I fjor vant Daniel André Tande i Holmenkollbakken. Det er første gang siden 1971 og 1972 at Norge vinner to år etter hverandre i et av Oslos viktigste landemerker. Den gang vant Ingolf Mork to år på rad.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder