Hoppsjef Bråthen: - Tiden er moden for mixed lag og storbakke

FRONTFIGUR: Maren Lundby vinker til publikum etter 8. plassen i OL-debuten. Toten-jenta kan få flere gullsjanser enn bare normalbakke i 2018. Foto: Heiko Junge, NTB SCANPIX

Krever to nye OL-øvelser for hoppjentene

SOTSJI (VG) Clas Brede Bråthen håper IOC skjønner verdien av jentehopp etter OL-debuten i Sotsji - og øker til tre øvelser - kanskje allerede i sørkoreanske Pyeongchang i 2018.

  • Bjørn Arne Johannessen

Artikkelen er over seks år gammel

- Jeg tror definitivt at den internasjonale «hoppfamilien» er moden for flere hoppøvelser for jentene. Vi må bare presse på overfor IOC, sier Clas Brede Bråthen.

Inn med mixed

IOC-styremedlem Gerhard Heiberg antydet overfor VG etter VM i Val di Fiemme for ett år siden at øvelsen mixed lag (to jenter og to gutter) er på vei inn om fire år. Bråthen tar det enda litt lenger. Han mener jentene også må få konkurrere i storbakke.

- Det var viktig at konkurransen ble en suksess når jentene endelig slapp til i OL. Og for gjennomslagskraften er det også viktig å se hvilke nasjoner som hevder seg i jentehopp sammenlignet med guttene. Vi snakker om Tyskland, USA, Frankrike og Japan, sier Bråthen.

De norske jentene - uten Anette Sagen som ble vraket av sportslige grunner - hadde tre blant de 14 beste i Sotsji-rennet. Tyske Carina Vogt vant sensasjonelt i normalbakken. Jentenes eneste hoppøvelse i OL. Hun hadde aldri vunnet et viktig renn tidligere i karrieren.

Jentenes Bardal

Maren Lundby (19) ble beste norske på 8. plass. Bråthen ser henne som den naturlige kapteinen i oppbyggingen av et nytt landslag mot et eventuelt OL i Oslo i 2022.

- Maren Lundby vil bli vår Anders Bardal på jentesiden, og kanskje mye bedre enn han også, fordi hun allerede er så langt fremme på mange felt. Bak henne har vi en veldig spennende generasjon med tenåringer, som vi må få integrert i systemet vårt. Det arbeidet starter vi med til våren, sier Clas Brede Bråthen.

Les også

Flere artikler

  1. Mer jubel for Lundby: Hoppsjefen ønsker skiflygings-VM i Norge

  2. Hoppsjefen: - Sagen på ingen måte OL-klar

  3. Gullvinneren: – Jeg føler med Maren

  4. Lundby tapte duellen – slik skal hun vinne kampen for ny VM-øvelse

  5. Norsk «mini-hoppuke» for jenter møter motstand

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder