HADDE EN GOD UKE: Anders Bardal jubler etter andreplassen i Holmenkollen søndag. Foto: NTB Scanpix

Bardal skal finne VM-formen på video

HOLMENKOLLEN (VG) Anders Bardal (31) har vunnet verdenscupen sammenlagt. Han har VM-gull og OL-bronse. Men i skiflyging er historien rene sorgen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Etter annenplassen i Holmenkollrennet har han tenkt å ta grep foran VM i Harrachov (Tsjekkia) som starter med kvalifisering torsdag.

Video-titting

- Jeg skal finne fram noen gode klipp på video. Og jeg vet at jeg kommer til å finne noen fine, sier Anders Bardal.

Da han var i kjempeform under VM i Vikersund for to år siden endte han på en skuffende syvendeplass. To år tidligere (Planica) ble han vraket til det individuelle rennet. Og i 2008 (Oberstdorf) kom han på 18. plass.

I løpet av tre dager har han vunnet verdenscuprennet i Trondheim og hoppet til annenplass i Holmenkollen. Trønderen er åpenbart i form. Men han var ikke helt fornøyd etter at Severin Freund hoppet fra ham - og vant med klar margin - 13,3 poeng.

Bygger selvtillit

- Det som har skjedd den siste tiden bygger selvtillit før jeg skal ut i en monsterbakke som den i Harrachov, sier Anders Bardal.

Han ble hyllet for sin beste Kollen-prestasjon i karrieren - da han stod på seierspallen med Severin Freund - og Kamil Stoch (3. plass). Jubelen var øredøvende. Men polske hoppfans var i overveldende flertall.

- Jeg hopper på et høyt nivå, men det mangler litt. Hoppene er ikke «rene» nok, sier Bardal.

Fornøyd Freund

Freund klaget ikke på noe, forståelig nok. Tyskeren var tilbake etter tabben i Granåsen (7. plass).

- Det er en helt utrolig følelse å vinne her i Holmenkollen. Du kan lukte bakkens historie. Dette var det beste som kunne hendt meg før VM i skiflyging, sier Severin Freund.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder