TATT MED PROMILLE: Markedssjef for hopp i Norges Skiforbund, Bjørn Einar Romøren, mistet førerkortet søndag morgen. Her i dialog med VG på sletta i Vikersund søndag ettermiddag. Foto: Gøran Bohlin VG

Romøren fratatt lappen i promillekontroll: – Jeg gjorde en fryktelig dårlig vurdering

VIKERSUND/OSLO (VG) Bjørn Einar Romøren mistet søndag førerkortet etter å ha blitt stoppet i en promillekontroll. 35-åringen innrømmer å ha gjort en stor feil.

  • Bjørn Arne Johannessen
  • Gøran Bohlin (foto)
  • Joachim Baardsen

Artikkelen er over tre år gammel

– Jeg gjorde en fryktelig dårlig vurdering, sier Romøren til VG.

Den tidligere storhopperen – som hadde verdensrekorden i seks år (239 meter) – er nå markedssjef i Norges Skiforbund. Etter at Robert Johansson først satte verdensrekord med 252 meter under turneringen Raw Air i Vikersund lørdag ettermiddag, tok Romøren del i det han beskriver som «en moderat feiring» senere på kvelden.

Les også: Ny jobb for Romøren

Drammens Tidende omtalte først at en ansatt i Norges Skiforbund hadde mistet lappen søndag ettermiddag.

Nå står Romøren frem med navn i VG for å stoppe eventuelle spekulasjoner på hvem det gjaldt.

På vei til konkurranse

Romøren var på vei til hoppkonkurransen Raw Air for herrer som startet klokken 14.30. Etter å ha blitt stoppet i promillekontrollen, skal han ha vært nødt til å være med politiet for å avlegge blodprøve.

Artikkelen fortsetter under bildet

TUNG DAG: Bjørn Einar Romøren på sletta i Vikersund. Her sammen med Daniel André Forfang (t.h.), som ble beste nordmann på fjerdeplass i Raw Air-finalen. Foto: Gøran Bohlin VG

– En utrolig dårlig vurdering av situasjonen da jeg satte meg bak rattet i dag tidlig Jeg hadde en meget moderat feiring av gårsdag i Vikersund, og var ikke i nærheten av å tro at det skulle gi utslag i en promillekontroll, sier Bjørn Einar Romøren.

Han er åpenbart lei seg når VG snakker han med i Vikersundbakken etter finalen i hoppturneringen Raw Air. Statsminister Erna Solberg har delt ut førstepremien til Stefan Kraft på sletta. Hele hoppsirkuset befinner seg i området. Også mamma Bente-Lill Romøren som er leder av hoppkomiteen. Men det er ikke tid for å ta bakdører føler han helt åpenbart.

Han forteller at han måtte parkere bilen med skiforbundets logo på et stykke fra Vikersund, og ble kjørt til monsterbakken i en politibil.

– Jeg blåste 0,3 ... men jeg skjønte det ikke helt. Politiet forklarte at de ganger det med to, og det da ble 0,6, sier Romøren.

Grensen for kjøring av bil i Norge er 0,2 promille. Førerkortet ble beslaglagt på stedet.

Politiet i Nordre-Buskerud forteller at det ikke var flere enn én som ble fratatt førerkortet i kontrollen.

– Hva som det ble målt til er det opp til etterforskningen å vise, så det kan jeg ikke kommentere, sier operasjonsleder Beate Sem.

Sem bekrefter imidlertid at politiet bruker blåseinstrumenter der man må gange resultatet med to for å få riktig promilletall.

Husker du: Her hopper Romøren til verdensrekord – to ganger

– Utrolig skuffet

– Først ble jeg overrasket, men utrolig skuffet etterpå, sier Romøren.

Han vet ikke hva straffen blir. Om han får en klekkelig bot eller må i fengsel.

– Det er flaut. Og det skal ikke skje. Men når jeg har tatt en så dårlig avgjørelse, må jeg bare stå for det, sier Romøren.

Han velger å stå frem for å skåne andre innen hopplandslaget for unødige rykter og spekulasjoner.

– Jeg har informert Claes Brede Bråthen (sportssjef). Og jeg håper at jeg får beholde jobben i Norges Skiforbund (NSF). Men jeg velger å snakke om saken for at andre skal slippe. Det er bedre å si at det var meg, så slipper vi spekulasjoner.

Sportssjef Clas Brede Bråthen sier til VG at det ikke overrasker ham at Bjørn Einar Romøren legger seg flat - og tar støyten - etter promillehistorien.

– Bjørn Einar er en tvers gjennom real fyr. Og selv reale typer kan gjøre ting som får konsekvenser, sier Clas Brede Bråthen.

Bråthen var selv involvert i en alvorlig bilulykke som landslagshopper i 1989. Han var passasjer, men delaktig til bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand i Tyskland.

På spørsmål fra VG om promillekjøringen får konsekvenser for Romørens jobb i NSF svarer Bårthen.

– Folk som kjenner min historie vet hva det betyr å få en sjanse til å rette opp en feil, sier Bråthen.

Skipresident Erik Røste var nettopp informert om hendelsen da NTB snakket med ham søndag.

– Jeg er informert, og det er sterkt beklagelig, men jeg kan ikke si noe mer. Jeg har ikke snakket med noen om det ennå, sier Røste.

Les også

Flere artikler

  1. Sportssjefen gjorde som Romøren: – Skuffer mange man er glad i

  2. Pluss content

    Romøren om promillekjøringen: - Selvfølgelig angrer jeg

  3. FIS-topp utsetter Lundby-drømmen om skiflyging

  4. Hoppsjefens nådeløse dom over Holmenkollen: – Ingen som visste det var Raw Air der

  5. Hoppgutta med rørende hilsen til Romøren: – Da rant tårene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder