Stjernen(e) i tårer etter siste hopp i karrieren

TRONDHEIM (VG) På hjemmebane i sin aller siste konkurranse slo Andreas Stjernen (30) til, og avsluttet karrieren på minneverdig vis. Da tok pappa Hroar Stjernen (58) til tårene.

Andreas Stjernen ble nummer to. Slått av umulige Ryoyu Kobayashi. Stefan Kraft endte på tredje, og leder foran helgens finale (skiflyging i Vikersund).

– Når han er trygg, og har kontroll, så er han en jævel, sier Hroar Stjernen om sønnen.

Den gamle storhopperen (vant Bischofshofen-rennet i 1985) var rennleder i Granåsen i kveld. Og medgir at han ikke hadde det lett med seg selv.

I gledesutbruddet fortalte han gråtkvalt om det fryktelige krasjet i Lahti like før VM. Han fikk en sønn hjem som var ribbet for selvtillit, forskremt og forslått, og med klare signaler om å legge skiene på hylla.

I går kveld etter den utrolig populære annenplassen var de enige om at det var klokt. Andreas ble hyllet av hjemmefansen, familie, og konkurrenter med datteren Ella på armen.

FAMILIEMANN: Andreas Stjernen koser seg i jubelkvelden i Granåsen med datteren Ella på armen. Samboer Elisabeth Sundnes (t.v.) tørker en tåre. Foto: Ole Martin Wold/ NTB scanpix

Han blir ikke med i Vikersund. Men han tar turen til sesongavslutningen i Planica. Men uten hoppski.

– Jeg hadde bestemt meg for å gi meg. Og det er godt å gi seg med en god opplevelse, sier Andreas Stjernen.

Trønderen lå på annenplass etter første omgang, og klinket til med 137 meter i den andre omgangen. Han tok ledelsen med 7,5 poeng. Igjen på toppen av bakken var kun sesongens beste hopper, Ryoyu Kobayashi.

Med utrolige 141,5 meter robbet han Stjernen for den perfekte avslutning, men Stjernen fikk uansett en pallplass i sitt aller siste renn.

Det etter et år med motgang, toppet av skrekkfallet i Lahti like før VM:

Andreas Stjernen og Hroar Stjernen etter det siste hoppet i Granåsen torsdag kveld. Foto: Bjørn Arne Johannessen

Robert Johansson er Norges fremste håp i Raw Air-sammendraget, og var på 10. plass etter første omgang. Og da han slo av tre meter i den andre omgangen, var han tydelig misfornøyd – tross ledelse.

Østerrikeren Stefan Kraft ledet sammenlagt før rennet i Granåsen, og han slo til med 135 meter i den andre omgangen. Han økte dermed forspranget med 9,9 poeng til Johannsson, og sammenlagt er forskjellen 15,2 poeng foran det siste rennet.

– Det er ikke mye forskjell. I hvert fall ikke i Vikersund. Jeg tok inn 60 poeng på Kamil Stoch i Vikersund i fjor. Det er bakken å hente poeng i dét, sier Robert Johansson til VG.

Og også Kobayashi gikk forbi Johansson med sin seier i Granåsen. Dermed er det duket for en intens avslutning i Vikersund søndag 17. mars.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder