Stöckl ber om unnskyldning: – Vi har skuffet alle

INNSBRUCK/OSLO (VG) Ny fiasko i hoppbakken med en nedslående 5. plass i lagkonkurranse. Alexander Stöckl (45) tar støyten – og ber om unnskyldning.

– Vi har skuffet alle de som heier på oss, og står bak oss hele tiden. At vi ikke klarer å leve gode resultater, er bare å si «dessverre» til, sier Alexander Stöckl.

For et år sidsen herjet Norge (Daniel-André Tande, Andreas Stjernen, Johann André Forfang og Robert Johansson) med konkurrentene i lagkonkurranser.

Ski-VM: Få alt fra VM i vår store spesial

VM-gull i skiflyging, OL-gull i Pyeongchang og «verdensrekord» i poengdifferanse under Raw Air i Vikersund. Og for bare en måned siden ble gullguttene hedret med tittelen «årets lag» på Idrettsgallaen.

Søndag sto samme gjengen – minus Daniel-André Tande (erstattet av Halvor Egner Granerud) slukkøret i bakgrunnen i Bergiselbakken – mens Tyskland fikk VM-gull, Østerrike sølv og Japan bronse.

5. plass er det dårligste i VM-sammenheng under Stöckl. Tidligere var fjerdeplassen i skandalerennet i 2013 dårligst. Han medgir at han ikke er typen som arkiverer resultater. Men han liker åpenbart ikke å bli utklasset.

– Diskvalifikasjoner på grunn av dress. Sykdom og skader. Og en som måtte legge opp (Kenneth Gangnes). Det er mange ting som har påvirket oss som lag. Utgangspunktet foran OL i fjor var noe helt annet. Selvtilliten er ikke den samme nå, sier Stöckl.

les også

Stöckl om fiasko-sesongen: – Jeg er ingen magiker

Østerrikeren har vært landslagstrener i Norge i åtte år. Suksessen har vært formidabel. Men inneværende sesong er hans klart dårligste. Når VG spør om han har mer å tilføre laget, eller har havnet i en nedadgående spiral, svarer han.

– Jeg håper at jeg har mer å bidra med, og at vi klarer få utøverne til å lykkes, sier Stöckl.

Johann André Forfang var isolert sett best av de norske. Men bekrefter at dagene i VM er utfordrende.

– Vi leter fryktelig om dagen og klarer ikke helt å sette fingeren på hva som er galt. Det er tekniske utfordringer og dårlige resultater. Det er vanskelig å komme seg ut av en ond sirkel. Vi må få rensket hodet litt. Veien er kort fra der vi er nå til suksess, sier Johann André Forfang til VG.

Heller ikke Andreas Stjernen, Halvor Egner Granerud eller Robert Johansson klarer å sette fingeren på hva som er galt. Teknisk trøbbel og dårlig selvtillit trekkes frem som årsakene til den skuffende sesongen.

– Et bilde på hvordan det har vært i hele år, sier Stjernen til VG.

les også

Hopplaget: Slik ble de gullsønnene av Norge

Pluss content

– I dag er det litt kollektiv svikt. Alle gutta hopper litt under pari og gjør at vi får det resultatet vi gjør, sier NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen.

Søndag ankom hoppdronningen Maren Lundby Seefeld-VM. Mandag holder hun pressekonferanse.

Stöckl svarer slik når VG spør om han har tenkt å invitere henne til et møte med hoppguttene - for å fortelle dem hvordan man vinner renn - hun har nemlig gjort det ni ganger i verdenscupen i vinter.

les også

Ski traff rett ved NRKs Karen-Marie: – Jeg ble skremt

– Det har jeg ikke tenkt på. Maren skal få konsentrere seg om mesterskapet. Men egentlig er det er godt spørsmål, sier Alexander Stöckl.

Fredag neste uke kommer neste sjanse i normalbakken i Seefeld. Deretter er det mix-lagkonkurranse førstkommende lørdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder