Lundby vant etter kjempehopp på hjemmebane: – Det betyr litt ekstra

Maren Lundby (24) økte ledelsen i Raw Air-sammendraget etter kjempehopp i andre omgang på Lillehammer.

Før rennet på Lillehammer ledet Maren Lundby med 15,1 poeng på tyske Katharina Althaus, og det så ut til at tyskeren skulle kunne hente inn noe av forspranget etter første omgang

Etter å ha ligget som nummer fire etter første omgang, 8,7 poeng bak Althaus, klinket Lundby til med ett kjempehopp på 138 meter i finaleomgangen.

Det holdt til å ta igjen forspranget, og vinne rennet på Lillehammer. Det er Lundbys tiende seier for sesongen.

– Jeg var ganske forbannet i pausen, så det var bare å måke til utfor kanten der. Det var skikkelig deilig. Det er kult når det er så bra oppmøte og jeg kjenner alle som er her. Det betyr litt ekstra, sa Lundby til NRK etter seieren.

Althaus hoppet 132 meter, og endte til slutt fire poeng bak på en andreplass.

– Burde sendt en prøvehopper

I første omgang landet Lundby på 125,5 meter, det var 16 meter kortere enn i kvalifiseringen. Det holdt til fjerdeplass i første omgang.

24-åringen var sist ut av hopperne i snøværet, og måtte vente en stund mens det var litt usikkerhet om hvilken bom hun skulle hoppe fra.

– De gikk ned en bom plutselig. Vi var innenfor korridor og alt, så det var bare å hoppe. Vi vet at hun (Lundby) kan ta av litt mer enn de andre. Men de skulle hatt en prøvehopper. Jeg er redd for at farten gikk litt ned i tilløpet når hun måtte vente uten at det kom en prøvehopper mellom, sa landslagssjef Christian Meyer til NRK i pausen.

24-åringens fremste utfordrer i sammendraget, Katharina Althaus, hoppet 131,5 meter og ledet etter første omgang.

les også

Maren Lundby i Kollen-drama: – Karrieren kunne ha røket

Utklasset alle i kvalifiseringen

Etter å ha utklasset alle i kvalifiseringen til rennet på Lillehammer tok Lundby tilbake ledelsen i Raw Air-sammendraget.

24-åringen hoppet 141,5 meter i kvalifiseringen mandag - 17 meter lenger enn Althaus. Dermed ledet hun med 15,1 poeng på Althaus før selve rennet på Lillehammer.

Turneringen avsluttes med ett individuelt hopprenn i Trondheim 14. mars.

Lundby har også høstet ros fra Erna Solberg den siste tiden:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder