Plan B: - Jobbe i kassa på Kiwi

Holdt skade hemmelig i VM-sesongen

Stöckl: - Han blir savnet

NY DANS: Anders Jacobsen kan gjøre come back som danser. Her fra forrige gang han var med i «Skal vi danse» på TV 2 sammen med Elena Bokoreva Wiulsrud. Foto:Fredrik Varfjell,NTB scanpix

Anders Jacobsen: - Er blitt spurt om «Skal vi danse» igjen

ULLEVAAL (VG) Anders Jacobsen (30) slutter med hopp. Nå blir det en annen dans. Kanskje på TV – igjen

 • Bjørn Arne Johannessen

Artikkelen er over fem år gammel

Høsten 2011 deltok hoppstjernen i TV 2s underholdningsprogram «Skal vi danse». Han imponerte. Var favoritt til å vinne. Men ble blindtarmoperert, og måtte kaste inn håndkleet.

Jacobsen bekrefter at det kan bli aktuelt med flere runder på dansegulvet.

– Jeg ble spurt om å være med i «Skal vi danse» i fjor. Vi får se. Det er mange spennende programmer jeg kan tenke meg. Jeg har sansen for «Mesternes mester» (NRK) og «71 grader Nord» (TVNorge), sier Anders Jacobsen.

Motivasjonen borte

I dag annonserte han at karrieren som skihopper er over. Han gjør det samme som landslagskollega og romkamerat Anders Bardal. Slutter etter denne vinteren. Motivasjonen er borte. 200 døgn på reise i året – borte fra kone og to barn – fristet ikke lenger.

Artikkelen fortsetter under bildet

VM-GULL: Anders Jacobsen med sønnen Isac på armen etter VM-gullet i laghopp i Falun. Foto:Helge Mikalsen,VG

Med litt pollen-hes stemme fortalte han hvorfor han legger opp i lokalene til Norges Skiforbund på Ullevaal stadion. Og hvilke planer han har for fremtiden. En jobb innen TV – han har vært ekspertkommentator i NRK tidligere – er én mulighet.

Med et bredt smil sier han at plan-B er dagligvarebransjen.

– Plan-B kan bli å sitte i kassen på Kiwi. Men i første omgang tror jeg det kan bli en jobb på Ringerike med unger og friluftsliv, sier Jacobsen.

Hemmelig skade

Han sliter med vonde knær. Det fryktelige fallet i Planica på 218 meter tok høyre kne for to år siden. At han kom tilbake og vant Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen blir karakterisert som et medisinsk under.

Nå bekrefter han overfor VG at han slet med smerter i venstre kne hele VM-sesongen. Skaden fikk han i forbindelse med sesongåpningen i tyske Klingenthal. Men valgte å holde det hemmelig.

– Jeg fikk strekk i leddbåndet på yttersiden av kneet under oppvarmingen. Og egentlig skulle jeg hatt på skinne. Men det ville tatt seks uker. Jeg går til sjekk av kneet, og jeg har lyst til å spille fotball med sønnen min når han blir 15 år, sier Jacobsen.

Han hadde planen klar for hvordan han skulle henge med i verdenstoppen også til vinteren. Men tanken på all ekstratreningen for å bygge opp fysikken med skranglete knær tok drepen på motivasjonen.

– Jeg har gått mange runder med meg selv, og sagt hva jeg tenkte til kona (Birgitte). Og så har vi evaluert sammen, sier Jacobsen.

På påskeferie med barna Isac og Sophia i pulk og slepetau, og han selv med langrennski på beina, tok han avgjørelsen.

– Blir savnet

Landslagstrener Alexander Stöckl sammenligner karrierestoppen til Jacobsen og Bardal som om Bayern München skulle mistet Bastian Schweinsteiger og Thomas Müller samtidig.

– Vi mister to av de med mest erfaring, og som har gitt treningskultur, felles forståelse og tekniske ting til de unge. Vi kommer til å savne dem, men samtidig er tiden inne for å bygge nytt lag. Hadde vi mistet Jacobsen og Bardal for tre år siden ville det vært krise. Nå har vi tross alt Anders Fannemel og Rune Velta, sier Alexander Stöckl.

Les også

 1. Velta nummer tre i Planica: - Fin måte å avslutte en utrolig sesong på

  PLANICA/OSLO (VG) Anders Fannemel beholder verdensrekorden. Og Rune Velta endte på tredjeplass i det dramatiske rennet i…
 2. Ny Freund-seier i Kollen

  Severin Freund (26) tok sin fjerde strake verdenscupseier, da han vant for andre dag på rad i Holmenkollen.
 3. Fannemel skadet av kanonhoppingen

  PLANICA (VG) Anders Fannemels (23) vanvittige hopplengder i vinter – inkludert verdensrekorden i Vikersund – forårsaket…
 4. Hopphelten Anders Bardal legger opp

  KRANJSKA GORA (VG) Anders Bardal (32) har tatt nedslag for siste gang. Det skjedde i Holmenkollen søndag.
 5. Stöckls neste mål: – OL-gull i 2018

  PLANICA (VG) Norge var best i Falun-VM. Årets sesong kalles tidenes beste.

Mer om

 1. Hopp
 2. Ski-VM

Flere artikler

 1. Anders Jacobsen (30) legger opp: - På tide med et nytt kapittel

 2. Gull-laget som forsvant på 280 dager

 3. Ny supersko kan gi ekstra lange svev

 4. Stöckls neste mål: – OL-gull i 2018

 5. Gangnes opereres fredag – nekter å gi opp etter ny skrekkskade

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder