SEIER: Her flyr Stefan Kraft inn til seier i Planica. Østerrikeren var suveren, og økte ledelsen i verdenscupen sammenlagt. Foto: Jure Makovec AFP

Kraft med knusende Planica-seier – Fannemel bommet i pallkampen

Anders Fannemel (25) var på skuddhold til å kjempe om en pallplass etter førsteomgangen i Planica. 215 meter i finaleomgangen holdt imidlertid ikke.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det ble ingen rekorddag lik den i Vikersund forrige helg. Men under varierende forhold i Planica var det tre mann som klarte å levere to gode hopp:

Stefan Kraft, Andreas Wellinger og Markus Eisenbichler.

Fannemel var 1,9 poeng bak Eisenbichler på tredjeplass etter førsteomgangen i legendariske Planica. Da 243 meter i første hopp ble avløst av 215 meter i det andre, falt Fannemel nedover resultatlisten.

Robert Johansson lå på plassen bak Fannemel etter førsteomgang, men ble beste norske på en 8. plass etter et hopp på 225 meter i finaleomgangen. Fannemel ble nummer ni.

NUMMER NI: Anders Fannemel, her avbildet under hopprennet i Vikersund forrige søndag, ble nummer ni i Planica. Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix

De var dermed ikke i nærheten av å hamle opp med trioen på pallen. Kraft, Wellinger og Eisenbichler leverte alle to hopp over 235 meter i Slovenia.

Kraft økte dermed sin ledelse i verdenscupen sammenlagt. Med Planica som avsluttende verdenscuphelg og 81 poeng ned til Kamil Stoch, skal det mye til at østerrikeren ikke sikrer seg sammenlagtseieren.

Daniel André Tande og Andreas Stjernen ble henholdsvis nummer 13 og 14. Førstnevnte sikret seg med det tredjeplassen i verdenscupen sammenlagt.

Forrige helg: Johansson hadde verdensrekorden i 33 minutter

Fannemel nær pallen

Med et hopp på 243 meter i førsteomgangen var kun Markus Eisenbichler lenger enn Fannemel etter førsteomgangen med sine 243,5. Stefan Kraft hoppet like langt som Fannemel.

Men nevnte Kraft hoppet under tøffere forhold, og da polske Kamil Stosch og tyske Andreas Wellinger også leverte solide hopp med vanskeligere forhold, var Fannemel nummer fem før finaleomgangen. Han hadde kun 1,9 poeng opp til Eisenbichler på tredjeplass, og 18,1 poeng opp til ledende Kraft.

Johansson fulgte på plassen bak, mens Stjernen og Tande var nummer 14 og 20 etter første hopp.

Se også: Stefan Kraft vant Raw Air

I Vikersund hoppet mange langt. Robert Johansson hadde verdensrekorden på 252 meter. Den stod seg i 33 minutter, da Stefan Kraft hoppet halvannen meter lenger:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder