INGEN OVER: Og ingen ved siden. Maren Lundby mottok søndag beviset for at hun har vært denne sesongens hoppdronning. Foto: Karl-Josef Hildenbrand / TT / NTB Scanpix

Lundby om den elleville pallrekken: – Over all forventning

Maren Lundby (23) hoppet seg opp og sikret pallplass i Oberstdorf. Dermed har hun vært på pallen i samtlige renn denne sesongen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Maren Lundby avsluttet sesongen søndag med å opprettholde den elleville pallstatistikken.

Det har ikke bare blitt sammenlagtseier i verdenscupen og OL-gull for totningen denne sesongen.

De 19 individuelle rennene hun har stilt (inkludert OL) har resultert i 19 pallplasser. Det var mer enn hun selv hadde drømt om før sesongen.

– Det føles veldig bra, og jeg er glad for at jeg klarte å fullføre sesongen på den måten. Denne sesongen har vært over all forventning, sier Lundby til VG.

– Det var ikke akkurat noe vi gikk rundt og tenkte på, svarer hun på VGs spørsmål om hun hadde forestilt seg noe lignende før sesongen.

Avsluttet med 3. plass

Hun avsluttet sesongen med 3. plass i tyske Oberstdorf, etter et hopp på 97.5 meter i første omgang, før hun la på en meter i finaleomgangen. Det holdt til 3. plass, bak Sara Takanashi og Daniela Iraschko-Stolz.

Hopphelgen i Oberstdorf resulterte i to tredjeplasser, som er sammenlagtvinneren av verdenscupens dårligste plassering denne sesongen.

Nå tar hun ferie som 2017/18-sesongens ubestridte hoppdronning. Nå skal batteriene lades, før hun tar fatt på en ny sesong, da skal hun forsøke å forsvare tronen. Men om det er mulig å gjenta bragden fra denne sesongen, vet hun ikke.

– Jeg har ikke tenkt så mye på om jeg kan gjenta det. Jeg er usikker på om vi får til en så bra sesong igjen, men fokuset må være på å prøve å gjøre det så bra som mulig, sier hun, og utdyper:

– Jeg håper at jeg klarer å beholde sulten, at jeg fortsatt ønsker å bli bedre. Nå er det andre som vil ha meg ned fra tronen. Det er nok en del som er lystne på å komme sterkere tilbake neste sesong, sier hun.

– Må nok klype seg i armen

Og neste sesong byr på nye muligheter og nye utfordringer. Blant annet har Walter Hofer i det internasjonale skiforbundet (FIS) sagt at kvinnene skal få flere renn og muligheter. Det betyr at flere turneringer introduseres, i tillegg til at det blir flere hopp i stor bakke.

Christian Meyer, kvinnenes landslagssjef, sier at hopplaget nå skal ha en pause, før de møtes igjen over påske.

– Nå skal vi etter hvert ha en evaluering sammen for så å stake ut en ny kurs.

– Er det mulig å gjenta suksessen neste sesong?

– Det er mulig, men jeg er usikker på om det skal være målsettingen. Det er mye vi fortsatt kan bli bedre på, både individuelt og som lag. Maren har lagt ned en knallhard innsats denne sesongen, og vi må finne det som motiverer Maren til å legge ned den samme jobben, sier han.

THE SKY IS THE LIMIT: Maren Lundby, her fra søndagens renn i Oberstdorf, håper å hoppe til nye høyder neste sesong. Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Men at det har blitt lønn for strevet, er det absolutt ingen tvil om.

– Det er en helt fantastisk sesong for Marens del. Hun må nok klype seg litt i armen, sier han.

PS! Det var også to andre norske jenter i hoppbakken i Oberstdorf. Anna Odine Strøm endte på 16. plass, mens Silje Opseth ble nummer 23.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder