RASKT PÅ PLASS: Thomas Aasen Markeng ble liggende p åsletta umiddelbart etter hans stygge fall – der kneet vred seg voldsomt – etter landing i første omgang i tyske Klingenthal. Foto: FILIP SINGER / EPA

Ingen bruddskader for Markeng – nye undersøkelser i Norge

Unggutten Thomas Aasen Markeng (19) fikk plutselig en voldsom og illevarslende vridning i kneet etter landingen i sitt første hopp i Klingenthal. Ifølge sportssjef Clas Brede Bråthen har unggutten ikke pådratt seg bruddskader.

  • Øystein Jarlsbo

– Han har vært til røntgen. Bildene viser ikke bruddskader eller andre skader som kan påvises ved røntgen. Det er usikkert når det gjelder båndskader. Vi har ikke fått beskjed om at det er en korsbåndskade. Men vi vil ikke spekulere. Vi frykter det verste, og håper på det beste, sier Clas Brede Bråthen til VG søndag kveld.

Sportssjefen forteller at Thomas Aasen Markeng skal reise hjem til Norge sammen med resten av hopplandslaget mandag. Da vil Markeng umiddelbart bli undersøkt av spesialister ved Olympiatoppen i Oslo.

Thomas Aasem Markeng støttet seg til krykker og «gikk» med støtteskinne rundt sitt skadede kne etter sykehussjekken i Tyskland. Clas Brede Bråten forteller at den skadeforfulgte unge hopperen er ved godt mot, men også at han selvfølgelig er fortvilet over situasjonen.

– Han har vært gjennom en lang skadeperiode. Det er tungt, sier Clas Brede Bråten.

Marius Lindvik (21) presterte karrierebeste med 3. plass.

– Nå har jeg det jævlig bra. Endelig får jeg komme på pallen. Dette er sykt gøy, sier Marius Lindvik til NRK.

Han ble i utgangspunktet nummer to bak Daniel André Tande i verdenscupen i finske Ruka for to uker siden, men ble diskvalifisert av Det internasjonale skiforbundet FIS på grunn av ureglementert hoppdress.

Japans Ryoyu Kobayashi, regjerende verdenscupmester og hoppukevinner, vant som siste mann utfor i finaleomgangen, tre poeng foran Østerrikes Stefan Kraft på 2. plass.

– Veldig gøy. Han har hoppet bra og fortjener å stå på pallen. Det er aldri kult å se en lagkamerat falle på den måten og ha slike smerter. Vi må krysse fingrene og håpe på det beste, sier Robert Johansson til NRK om Lindviks opptur og Markengs nedtur.

– Det første jeg fryktet var korsbånd, uttalte Thomas Aasen Markeng i et kort intervju med NRK umiddelbart etter den dramatiske hendelsen.

PALL-PREMIERE: Marius Lindvik blir gratulert med 3.-plassen av lagkamerat Robert Johansson i Klingenthal. Foto: Tore Meek

Det ble helt stille i arenaen da han gikk over ende på vei gjennom overgangen og ut mot sletten i den første omgangen. Kneet hans sto et øyeblikk i en illevarslende vinkel. Helsepersonellet var straks på plass med en båre.

Liggende på den vinket han til publikum på vei ut av bakken.

På spørsmål fra NRKs reporter om han opplevde det skremmende, svarte han kort ja.

På trenertribunen var Norges landslagssjef Alexander Stöckl og hans kolleger åpenbart sterkt preget av det de var blitt vitner til.

FØRSTE SJEKK: Thomas Aasen Markeng bli geleidet til bakkens legepersonell Norges fysioterapeut Tom Lindinger etter sitt dramatiske fall. Foto: Tore Meek

– Jeg likte ikke den umiddelbare reaksjonen, med å holde seg på kneet. Da er det som regel korsbåndet, kommenterte Johan Remen Evensen fra NRKs reporter-bu 150 meter fra der Thomas Aasen Markeng lå på sletta.

Mer om

  1. Vintersport
  2. Thomas Aasen Markeng
  3. Hopp
  4. Alexander Stöckl

Flere artikler

  1. Anders Jacobsen om skademarerittet: – Gjør om regelverket

  2. Hopp-kometen ute i ett år: Korsbåndet er røket

  3. Pallen glapp for de norske – Stefan Kraft suveren i Russland

  4. Hoppgutta med rørende hilsen til Romøren: – Da rant tårene

  5. Stöckl om «Johansson-ranet» i Kulm: – Jeg ble sint

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder