DROPPET REKORD-BONUS: Anders Fannemel, her etter fredagens kvalifisering i Falun, innrømmer at det var en tabbe å droppe å forhandle om verdensrekordbonus. Foto:Helge Mikalsen,VG

Fannemel innrømmer bonus-tabbe

251,5 meters mannen: - Jeg var litt dum under forhandlingene

Har fått inngravert verdensrekorden på bindingen

FALUN (VG) Anders Fannemel (23) droppet bonus for verdensrekord i skiflyging. Det tapte han trolig hundre tusen kroner på.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Men det synlige beviset på den vanvittige rekorden fra Vikersund – inngravert i bindingen har han fått gratis – og tallet viser han frem med glede.

– Det er kult. Han som lager bindingene mine syntes jeg fortjente det. Og jeg er stolt, sier Anders Fannemel.

På vei ut av VM-bakken i Falun fredag kveld – i heisen sammen med Anders Bardal – viste han det for hopplandslagets veteran.

VG Direkte:Følg dagens hoppkonkurranse fra klokken 16.30 her!

- «Klysete», kom det fra Bardal i åpenbar toppform etter skandalen i Wisla-rennet, og ble besvart med «misunnelig», av Fannemel.

Dårlig forhandler

REKORD-BINDING: Anders Fannemel har fått inngravert rekordhopplengden, 251,5 meter, på skibindingen sin. Foto:Helge Mikalsen,VG

Fannemel var ikke fornøyd med hoppet i kvalifiseringen (87,5 meter) fredag kveld. Det samme kan sies om bommerten i forhandlingene med skifabrikken. Han bekrefter at han «lå lavt» under reforhandlingen av avtalen med det tyske skimerket fluege.de i fjor. Av frykt for at han skulle virke kravstor – og stå uten avtale – nevnte han aldri bonus.

– Jeg var litt dum da jeg skulle reforhandle i sommer. Tanken var å kreve ekstra bonus for verdensrekord. Men jeg droppet det, sier Anders Fannemel.

– Hvorfor det?

– Jeg hadde ikke så mye å vise til etter forrige sesong. Og da ble vi enige om å gå for samme avtale som tidligere. Så lenge jeg får gode ski er jeg fornøyd, svarer Anders Fannemel.

Han poengterer imidlertid at han har et resultatorientert bonussystem. Men altså ikke for verdensrekord. Flytter han verdensrekord fra 251,5 meter i Planica i mars kommer det ikke mer penger inn på konto.

Salt i maten

Men Fannemel har til salt i maten. Vinterens suksess i verdenscupen med seier i russiske Nizhny Tagil og tyske Titisee-Neustadt har gitt 920.000 kroner i prispenger fra det internasjonale skiforbundet (FIS). I tillegg vanker det utstyrsbonuser. Den lille vestlendingen har tjent over en million siden november.

– Det føles betryggende. Men det er ikke lange siden jeg var raka fant. Høsten 2013 var sparekontoen tom, sier Fannemel.

Fluege.de er Tysklands største reiseportal. Den game storhopperen og TV-eksperten i ARD, Dieter Thoma, har en sentral rolle i fabrikken. Han bekreftet overfor VG at Fannemel fikk spesialbygde ski til jakten på verdensrekorden i Vikersund.

Bitter smak

Det var hopperen fra Hornindal særdeles fornøyd med. Etter 251,5 meter ble han hyllet av tidligere norske rekordholdere. Samtidig kjenner han en bitter smak i munnen. Etter hva VG forstår er det vanlig med minst 100.000 kroner i ekstra påskjønnelse når det hoppes til verdensrekord.

Da Johan Remen Evensen flyttet rekorden to ganger på samme dag i Vikersund for fire år siden skal han ha innkassert 160.000 kroner. En pen sum. Det er nemlig ikke mye cash i hopp. Hvis man ikke frekventerer seierspallen med jevne mellomrom i sesongen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder