HELT NORSK: Alexander Stöckl (t.v.) fortsetter som landslagstrener. Her er han sammen med Anders Bardal i garderoben under forrige sesongs åpningsrenn i Klingenthal. Foto:Helge Mikalsen,

Stöckl signerer ny Norge-kontrakt

Sportssjef Bråthen: - Vi har sikret oss verdens beste hopptrener til 2018

Alexander Stöckl (40) er blitt enig med Norges skiforbund om ny kontrakt. Østerrikeren tar fire nye år - til OL i 2018.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Avtalen er klar. Jeg signerer kontrakten om kort tid. Sannsynligvis innen en uke, sier Alexander Stöckl.

- Verdens beste trener

Sportssjef for hopplandslagene, Clas Brede Bråthen, har vært sentral i forhandlingene med Stöckl. Han er mer enn fornøyd med avgjørelsen.

- Vi mener vi har verdens beste hopptrener. Og vi er veldig fornøyd med at vi opprettholder kontinuitet med resultater og kompetanse. Det hadde vi også med Mika Kojonkoski (landslagstrener 2002 til 2011 red anm.), sier Clas Brede Bråthen.

Stöckl er i Trondheim på landslagssamling de fire neste dagene. Oppholdet i den trønderske hovedstaden avsluttes med plast-NM storbakke i Granåsen torsdag.

- Vi har en ny spennende generasjon hoppere på gang, og jeg ønsker å være en del av den utviklingen, sier Alexander Stöckl.

I sommer har nykommerne Phillip Sjøen og Daniel André Tande imponert i Grand Prix (verdenscupen) på plast. Sjøen og Andreas Stjernen har vunnet renn. Det har vært veldig motiverende påpeker Stöckl.

Stöckl har vært attraktiv for andre nasjoner helt siden han kom til Norge i 2011 - og fikk umiddelbar suksess. Etter sesongen prøvde Østerrike å kuppe ham. De ble imidlertid blankt avvist.

Får bedre bonuser

Etter hva VG forstår tjener Stöckl en knapp million i året som norsk landslagstrener. Men lønnen øker med suksess. Han bekrefter at den nye kontrakten har bedre bonuser enn de to han har gjort med NSF tidligere.

- Med seier i verdenscup, VM og OL tjener jeg bedre. Et vanlig bonussystem. Akkurat som andre hopptrenere har, sier Alexander Stöckl.

Han gleder seg over at Anders Jacobsen hopper på ski igjen etter kneoperasjon i vår. Og at Anders Bardal - OL-bronse og VM-sølv i skiflyging i vinter - hopper veldig godt på trening. Steinkjer-hopperen har prioritert trening i sommer, og droppet Grand Prix. Men han stiller i de to siste konkurransene som er i østerrikske Hinzenbach (september) og tyske Klingenthal (oktober).

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder