NUMMER TRE: Anders Bardal tok nok en pallplass, da fire nordmenn kom blant de ni beste i skiflygingsrennet i Kulm søndag. Foto: Reuters

Fire nordmenn blant de ti beste i Kulm

Bardal på pallen

To nordmenn med karrierebeste

(VG Nett) Det utsatte skiflygingsrennet i Kulm lørdag ble gjennomført søndag formiddag - med fire nordmenn i hovedrollene.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Robert Kranjec vant rennet, som ble avgjort etter én omgang, med et hopp på 206 meter. Anders Bardal tok tredjeplassen, bak Kranjec og Thomas Morgenstern.

- Jeg er der jeg skal være, nemlig i nærheten. En bra følelse, sa Bardal, ifølge NTB.

Vegard Haukø Sklett, som har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen, leverte karrierebeste med sin femteplass. Grongningen hoppet 204,5 meter - én meter kortere enn Bardal.

- Det kjentes veldig bra ut. Jeg justerte litt i flygingsbiten fra prøvehoppet. Jeg var mer tålmodig og fløy bra. Jeg er veldig fornøyd og bare koser meg. Kjempeartig, sa Sklett.

Rune Velta gjorde også karrierebeste med en åttendeplass. Velta landet på 203 meter.

- Det var kjempemorsomt. Av en eller annen grunn så får jeg til å treffe kanten veldig bra her, noe jeg ikke har gjort tidligere i år. Jeg tenker så klart på VM. Jeg har ikke satt meg noe resultatmål, men skal gjøre alt for å bli med. Jeg håper dette var en god søknad, sa Velta.

Johan Remen Evensen sørget for at de norske hopperne fikk en kjempestart på dagen, han ble nummer ni, dermed endte fire nordmenn blant de ti beste.

- Jeg følte at jeg gjorde et veldig godt skihopp. Jeg hadde de dårligste forholdene av alle i toppen, og fra bom fem hoppet jeg ikke lenger. Det ble topp ti-plassering, og det skal jeg være veldig fornøyd med etter den starten på sesongen jeg har hatt, sa Evensen til NTB.

Kenneth Gangnes ble nummer 23, etter et hopp på 186,5 meter. Bjørn Einar Romøren tok en 27. plass med sine 180 meter. Atle Pedersen Rønsen sørget for at alle nordmennene endte blant de 30 beste, med sin 29. plass.

Den norske jubeldagen kan fortsette senere i dag. Allerede klokken 14 skal hopperne igjen i aksjon i skiflygingsbakken i Kulm. Da skal det etter planen hoppes to omganger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder