Bakkerekord og ny seier for Maren Lundby

Første, første, første, første, første, første, andre, første og første. Det er resultatrekken til Maren Lundby før VM i Seefeld går av stabelen.

Søndag var det – som lørdag – i tyske Oberstdorf at 24-åringen var best.

Maren Lundby slo til med hele 135 meter i sitt første hopp, og forbedret med det bakkerekorden, som fra før av var hennes, med to meter.

les også

Lundbys VM-meny: – Mammas pizza og taco

Men 135 meter var ikke nok for 24-åringen. I omgang nummer to la hun på en halv meter, og med det sikret hun en overbevisende seier i VM-generalprøven.

– Det ble en stor dag og hadde noen virkelig solide hopp. Nå ser jeg fram til Seefeld og håper å være like god form som jeg har vært her i bakken, sier Lundby til FIS.

Den eneste som holdt noenlunde følge, var tyske Juliane Seyfarth. Med hopp på 132 og 135 meter endte hun 9,6 poeng bak den norske hopperen.

Bak der igjen var det imidlertid et lite hav. Hele 42,1 poeng skilte mellom Lundby på 1. plass og Sara Takanashi på 3. plass.

– Det er lenge siden jeg har sett en slik utklassing i hopp. Det er fantastisk hopping av Maren, og det er bare å ta av seg hatten, kommenterer Anders Jacobsen for NRK.

les også

Norsk hoppfiasko i generalprøven til VM

Det var Lundbys niende seier for sesongen, og med det tangerte hun antall seirer fra forrige vinters supersesong. Og det selv om det gjenstår en rekke renn. Nå er hun altså storfavoritt før VM i Seefeld, som begynner neste uke.

Fra før har hun fjerdeplassen fra Lahti for to år siden som sin beste individuelle prestasjon i et VM.

Silje Opseth leverte også relativt bra og endte som nummer ti etter hopp på 123 og 124 meter. Anna Odine Strøm ble nummer 14.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder