POSITIV: Alexander Stöckl tror på en godt OL for Norge til tross for skuffende resultater. Foto: Scanpix

Stöckl etter Zakopane-fiaskoen: - Fortsatt tro på OL-gull

Norge endte på en skuffende femteplass i laghopp i Zakopane. Men OL-målet er uendret: medaljer i alle fire øvelsene i Sotsji.

Artikkelen er over seks år gammel

Landslagstrener Alexander Stöckl har stort sett opplevd suksess siden han kom til Norge våren 2011. Men nå synes han vinteren har vært tung. Norge har ikke vunnet et eneste verdenscuprenn.

I kveld kom det en ny smell i feststemte Zakopane. Det norske laget med Anders Fannemel, Daniel André Tande, Rune Velta og Anders Bardal slapp aldri inn i dansen.

Slovenia vant foran Tyskland og Østerrike. Norge var 66,3 poeng fra seieren.

Positiv Bråthen

Sportssjef Clas Brede Bråthen fastholder at Norge skal være med i medaljekampen i tre hopprenn for menn, og ett for kvinner, under OL i Sotsji.

- Jeg er enig med Bråthen i det. Gull er mulig, men det kan bli vanskelige, sier Alexander Stöckl.

- Plager det deg at ingen norske har stått på toppen av seierspallen denne sesongen?

- Det hadde vært fint med en seier før OL. Jeg vet hva det hadde gjort med selvtilliten. Men det viktigste er at vi ikke blir stresset, sier Stöckl.

Medaljer i VM

Norge vant gull (Anders Bardal/normalbakke) og bronse (Anders Jacobsen/storbakke) under VM i Val di Fiemme. Det ser ikke like lovende ut nå. Bardal har ennå ikke funnet toppformen. Men har tre pallplasser i verdenscupen.

- Vi henger ikke med hodet. Men nå får vi prøvd ut hva vi er laget av. Vi er nok lengst unna OL-medalje på jentesiden. I guttenes lagkonkurranse anser jeg gullsjansene som gode. Men alle fire hopperne må legge på fem meter i hvert av de åtte hoppene i konkurransen, sier Clas Brede Bråthen.

Norge har hoppet to lagkonkurranser i vinter. I tillegg til dagens femteplass endte det med sjetteplass i sesongåpningen i tyske Klingenthal.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder