Bronsemannen: - Det er noen jeg vil vise glede til uansett

GI ET LITE VINK: Anders Bardal smiler og hilser hjem til barna og kona i Trondheim. Her fra normalbakkerennet hvor det ble OL-bronse. Foto: Helge Mikalsen

Derfor er Bardal alltid blid på TV

SOTSJI (VG) Han har to små barn hjemme i Trondheim som alltid følger med på TV når pappa hopper. Det er dem Anders Bardal (31) vinker til når han kamera fanger ham på sletta.

Artikkelen er over seks år gammel

- Jeg er bevisst på at jeg skal vise glede og være positiv. Det prøver jeg å være uansett hvordan det går. Jeg har vært med så lenge i dette gamet at hvis det kommer et dårlig skihopp, så bryr det meg ikke, sier Anders Bardal.

Hjemme i den koselige borettslagsleiligheten på Byåsen i Trondheim følger Anna (4) og Thomas (snart 2) ivrig med på TV når pappa kjemper om OL-medaljer bekrefter mamma Ingrid Opheim Bardal.

Anders vet at de små føler store gleder - uansett - om OL-suksessen fortsetter eller ikke i lørdagens storbakkerenn. Mandag er det laghopp.

Scheie-fan

Anna var ikke gamle jenta før hun forstod at når NRK-veteranen Arne Scheie tok av i kommentatorboksen med - «Et kjempehopp av Anders Bardal..!» - så skulle det jubles med armene over hodet.

- Hun vil at Anders skal vinne, og leker med medaljene hans når det er hopp på TV. Men jeg tror ikke hun skjønner helt omfanget, og forskjellen på gull, sølv og bronse. Hun kan plutselig spørre «vant han nå», sier Ingrid Opheim Bardal.

FAMILIELIV: Morgenstund og klargjøring for barnehage med smårollingene. Ingrid Opheim Bardal med Thomas på fanget, mens Anders Bardal forsøker å få Annas oppmerksomhet. Foto: Geir Olsen

Hun bekrefter at «TV-vinken» fra pappa er viktig for Thomas.

- Han kjenner igjen Anders. Og svarer med vinking tilbake. Men fortsatt er han for liten til å skjønne hva faren er med på, sier Ingrid Opheim Bardal.

- Hva med deg selv. Hvordan er stemningen i hjemmet etter OL-bronsen i normalbakken?

- Når Anders er fornøyd, så er jeg fornøyd. Det er fantastisk at han lykkes, for dette er det store målet for ham, sier Ingrid Opheim Bardal.

Steinkjer-hopperen som vant VM-gull i Italia i fjor bekrefter at han var helt utladet etter medaljekampen søndag.

Utladet

- Jeg måtte gjennom en tøff treningsøkt mandag for å få fart på kroppen igjen. Sånn er det for øvrig med meg etter hver konkurranse. Jeg blir slapp i kroppen, og må «fyres opp» igjen, sier Bardal.

Han begynner å finne seg til rette i storbakken. Det er konkurrenter som har vært hakket bedre på trening. Men etter fredagens kvalifisering var han optimitisk.

- Det blir bedre og bedre. Nå er det mer energi i hoppingen, sier Bardal.

130,5 meter i kvalifiseringen var blant de beste lengdene. Bedre enn Peter Prevc, Simon Ammann og Gregor Schlierenzauer. Favoritten og normalbakkevinner, Kamil Stoch, stod over.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder