LEDER: Anders Bardal og de norske hopperne leder lagkonkurransen etter første omgang, etter dette svevet på 128 meter. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix

Norge leder etter kjempehopp av Bardal

Østerrike og Tyskland følger like bak

VAL DI FIEMME/OSLO (VG Nett) Med første omgangs beste hopp, sørget Anders Bardal for at Norge leder lagkonkurransen før andre omgang.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Norge sto før dagens lagkonkurranse i hopp med ett gull, en bronse og to fjerdeplasser så langt i Val di Fiemme-VM.

Norge startet med Andreas Stjernen, som landet på 125,5 meter. Det holdt til en tredjeplass i den første gruppen, bak Østerrike og Tyskland.

- Det var et greit hopp. Litt som det har vært tidligere i uka, så det var en grei start, oppsummerte Stjernen overfor NRK. Hans opp var nest best av de norske, og det 11. beste hoppet i første omgang.

Tom Hilde fulgte opp med 122 meter, det var nok til å forsvare tredjeplassen 13,4 poeng bak Østerrike og 4,4 bak Tyskland.

- Jeg gjør ikke jobben min. Det var et dårlig skihopp. Men jeg skal klare å skjerpe meg, sa Hilde til NRK etter hoppet sitt.

VG DIREKTE: Følg andre omgangen her

Verdensmesteren fra normalbakken, Anders Bardal, var Norges tredjemann. Etter en skuffende 11. plass i den individuelle konkurransen i den store bakken, viste han verdensmestertakter, da han strakk seg ned til 128 meter.

Det var nok til at Norge overtok ledelsen sammenlagt, 3,2 poeng foran Østerrike, og 8,9 poeng foran Tyskland.

- Dette er det beste hoppet jeg har gjort i storbakken så langt. Så det er jeg veldig fornøyd med. Det er så jevnt at dette blir spennende hele veien, sa en fornøyd Bardal til NRK.

Norges «ankermann» Anders Jacobsen, bronsevinneren fra storbakken, landet på 125,5 meter.

- Det ble et ok skihopp, og vi leder etter første omgang. Det er nok å gå på, kommenterte Jacobsen overfor NRK. Jacobsens hopp var det 13. beste hoppet i første omgang.

Det var nok til å forsvare ledelsen, dermed har Norge det beste utgangspunktet før andre omgangen.

Østerrike følger 2,7 poeng bak, mens Tyskland har 3,8 poeng å ta igjen i andre omgang.

- Vi er veldig godt fornøyd med hopperne våre. Bardal virker veldig sterk nå og det kan bli kjekt å ha med seg inn i den siste omgangen, sa landslagssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

Resultatliste før finaleomgangen:

1. Norge 567,2
2. Østerrike 564,5
3. Tyskland 563,5
4. Polen 558,5
5. Japan 557,2
6. Slovenia 509,5
7. Tsjekkia 507,4
8. Italia 498,2
9. Russland 498,1
10. Sveits 469,1

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder