SKADET: Daniel-André Tande (t.h.) hviler beina på flyplassen i München på vei til Hoppuka. Lagkamerat Robert Johansson står for å spare en plagsom rygg. Foto: Geir Olsen

Tande mener løpsk hoppski ødela toppform

OBERSTDORF (VG) Han ledet verdenscupen etter en pangstart på sesongen. Men så ble Daniel-André Tande (25) truffet av en hoppski – som påførte ham smerter – og tok drepen på den «gode følelsen».

  • Bjørn Arne Johannessen

Den «gode følelsen» er den som hopperne forguder og kjæler med når de vinner konkurranse etter konkurranse. Og det var akkurat dét Kongsberg-gutten gjorde helt til han på ulykksalig vis ble truffet av en løpsk ski på toppen av hopptårnet i tyske Klingenthal.

Det var egentlig helt meningsløst. Uforståelig også. Men ikke helt tilfeldig spør du overtroiske. Det skjedde nemlig på fredag den 13. (desember).

– Jeg mistet flyten jeg var i, sier Daniel-André Tande.

Istedenfor å finne seg til rette i bakken han vant sin første verdenscupseier i karrieren – ble han skadet – og smertene er ikke borte ennå. Han startet på en nedtur. Før jul endte han uten poeng i begge rennene i Engelberg (33. og 58. plass). Men fortsatt holder han femteplassen sammenlagt. Bare to poeng bak den polske superstjernen Kamil Stoch.

les også

Romøren: Tøffere mellom hver cellegiftbehandling nå

– Det er overhodet ikke bra å ligge med ispose på ankelen istedenfor å hoppe, sier Tande.

Han forteller enda flere detaljer fra dramaet på toppen til VG.

– Jeg skulle til å legge skiene klar, mens Stefan Kraft anket seg ut på bommen, da så jeg at det kom en ski. Egentlig hoppet jeg unna, men starteren forsøkte å stoppe den, med det resultatet at den endret retning og traff rett i ankelen min, sier Tande.

Han snakket om skaden på den internasjonale pressekonferansen i Rådhuset i Oberstdorf fredag kveld med de store TV-stasjonene i Tyskland, Østerrike og Sveits på plass.

Tande var flankert av Ryoyu Kobayashi (fjorårets vinner av Hoppuka), og Stefan Kraft (vinner 2015), men bare blåser av at han er å regne med blant favorittene til vinne den 68. utgaven av den tysk-østerrikske hoppuken, som starter søndag. Lørdag er det kvalifisering.

les også

Tande om den tøffe tiden etter lillebrorens død: – Tungt å se programmet

For tre år siden var han en bindingstabbe fra å vinne sammenlagt. Etter seier i Garmisch-Partenkirchen og Innsbruck tabbet han seg ut i Bischofshofen. Og nå er det 13 år siden en nordmann (Anders Jacobsen) vant det som regnes som verdens tøffeste hoppturnering.

– Jeg må hoppe åtte gode hopp hvis jeg skal ha noen sjanse. Men jeg føler meg bra. Torsdag hadde jeg en veldig bra økt på Lillehammer, hvor folk fra støtteapparatet stilt opp for meg, og fikset alt fra heis til isspor, sier Daniel-André Tande.

Mer om

  1. Hoppuka
  2. Hopp
  3. Daniel-André Tande

Flere artikler

  1. Døm den fineste dressen på hoppernes nyttårsfest

  2. Dette er Tandes kriseplan for å redde hoppuka

  3. Anders Jacobsen om skademarerittet: – Gjør om regelverket

  4. Slik er sensasjonsmannen Marius Lindvik

  5. Lindvik om nervedramaet: – Jeg skal gi dem hard fight

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder