STAY STRONG: På Daniel Andrés Tande høyre overarm ser man hilsenen til Bjørn Einar Romøren. Foto: Matthias Schrader/AP

Hoppgutta med rørende hilsen til Romøren: – Da rant tårene

INNSBRUCK/OSLO (VG) De norske hoppgutta hoppet med «Stay strong Bjørn» på hoppdressen. En hilsen til kreftsyke Bjørn Einar Romøren (38), som fulgte rennet fra Radiumhospitalet.

 • Bjørn Arne Johannessen
 • Henrik Myhrvold Simensen

Der fikk han se Marius Lindvik hoppe inn til sin andre strake seier, og melde seg på i kampen om sammenlagtseieren i Hoppuka.

Han fikk også se samtlige av de norske hopperne peke ned på en hilsen som var klistret på skuldra av dressen, med teksten «Stay Strong Bjørn».

Etter en ny seier i Hoppuka sier Lindvik – Norges nye yndling – dette om gesten til Romøren: – Det betyr mye at jeg og Daniel kommer på pallen. Dette var for Bjørn Einar, som er en ordentlig kar, og jeg håper han kommer seg så fort som mulig tilbake i hoppbakken.

Sportssjef Clas Brede Bråthen sier til VG at han har tett kontakt med den tidligere storhopperen som kjemper kampen mot kreftsykdommen

– Han visste ikke om dette, han ble overrasket. Da han fikk se TV-bildene har jeg sett at tårene rant ganske greit, forklarer Clas Brede Bråthen, midt inne i heksegryten av 20.000 tilskuere i Bergiselbakken.

les også

Slik er sensasjonsmannen Marius Lindvik

Romøren fikk konstatert en ondartet svulst i hoften i 2019, og har gått på cellegiftbehandling. Ifølge Bråthen var han inne på Radiumhospitalet til cellegiftbehandling under rennet lørdag.

– Hvorfor valgte dere å gjøre en slik markering i dag?

– Fordi vi har en kollega og nær venn som er i sitt livs tøffeste kamp. Vi vil gjerne vise han at vi er i den kampen sammen med ham, også når han er på sitt absolutt mest slitne, som vi vet at han er nå, svarer sportssjefen.

GALLA: Bjørn Einar Romøren sammen med kona Martine Rensøy Romøren da kong Harald og dronning Sonja inviterte til gallamiddag for Slovenias president Borut Pahor. Foto: Terje Pedersen

– Det er noe vi håper han ser, og at vi kan ham litt motivasjon, sier Robert Johansson til VG.

– Utrettelig

Bråthen fortsetter å rose den gamle storhopperen, som nå er sykemeldt fra sin jobb som markedssjef for hopperne.

– Han er helt utrettelig, og står på i kampen.

Han tror at å få se Marius Lindvik vinne, er noe som gir ham motivasjon.

– Med sin jobb som markedssjef vet han hvor mye dette betyr for norsk hoppsport, og det betyr at de minuttene og timene han ser hopprenn, da får han litt energi og har det bedre.

les også

Lindvik cashet 50.000 kr – foreldrene på plass i Hoppuka

Daniel-André Tande var strålende fornøyd med tredjeplassen. Han medgir at Romøren er i tankene hans hele tiden.

– Merket var et budskap om at han kjempe beinhardt ut siste delen av behandlingen slik at han kan komme seg ordentlig tilbake på beina. Vi savner å ha ham med på tur, sier Tande.

Les også

Mer om

 1. Hopp
 2. Vintersport
 3. Marius Lindvik
 4. Hoppuka
 5. Daniel-André Tande

Flere artikler

 1. Ahonen hyller kreftsyke Romøren: – Bjørn Einar, min kjæreste fiende

 2. Pluss content

  «Kan det hende at jeg dør?»

 3. Slik er sensasjonsmannen Marius Lindvik

 4. Dramatisk for hopp – bekrefter kutt på syv millioner

 5. Mamma og pappa Lindvik i skyene: – En dag står han øverst

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder