PEN GJENG: Hopplaget på fest. Daniel-André Tande (f.v.), Johann André Forfang, Robin Pedersen, Robert Johansson, Alexander Stöckl, Sondre Ringen, Marius Lindvik og Anders Håre. Foto: Geir Olsen

Døm den fineste dressen på hoppernes nyttårsfest

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (VG) Norge henger fortsatt litt etter de beste i Hoppuka. Kvalifiseringen til Nyttårshopprennet ble ingen opptur for andre enn Daniel-André Tande. Men nyttårsfesten ble stilig – og moteriktig.

I den interne konkurransen; «Hei, lille speil på veggen der hvem er stiligst på laget her..» var det hard konkurranse mellom Johann André Forfang, Robert Johansson, Daniel-André Tande og Marius Lindvik om penest festantrekk.

Hvem som var mest elegant, moteriktig og sjarmerende i valg av sko og tekstiler ved inngangen til det nye året blant hoppguttene, overlater vi til VG-leserne å bedømme. Bildene sier kanskje sitt.

FULL PAKKE: Marius Lindvik var på herreekvipering før jul, og handlet alt nytt fra topp til tå. Kanskje var han kveldens stiligste. Foto: Geir Olsen

Riktig muntert ble det i alle fall da de kom til middagen på Hotel Mercure i Garmisch-Partenkirchen. Antrekk ble studert og kommentert før de satte seg til bords.

les også

Truet med å stanse Hoppuka – Stöckl kaller det skandale

Johann André Forfang mente han stilte godt rustet. Han kom rett fra julefeiring hjemme i Tromsø med det fineste fra egen garderobe. Men allerede etter 9.-plassen i tirsdagens kvalifisering – hvor han var beste norske (tyske Karl Geiger vant) – ledet han konkurranseblikket over på «dress-kampen».

ELEGANTE TYPER: Forfang og Lindvik i diskusjon om hvem som er best kledd på landslaget. Foto: Geir Olsen

– Marius Lindvik er nyrik, han har tjent bra med premiepenger i vinter, så jeg tipper han stiller sterkt. Han har vel vært ute i butikkene og svidd av litt, sier Forfang.

Og akkurat dét kunne hoppukedebutant Lindvik skrive under på. Han hadde handlet alt like før jul; dress, skjorte, slips, sokker, tørkle, frakk, sko og hansker.

les også

Dette er Tandes kriseplan for å redde hoppuken

Daniel-André Tande var den eneste av nordmennene som virkelig gliste i bakken. Etter en grufull start på Hoppuka – hvor han ikke kom til finaleomgangen under åpningsrennet i Oberstdorf – fant han endelig ut av problemene. 18. plass i kvalifiseringen var oppløftende synes Kongsberg-gutten.

OL-JAKKE: Tande stilte i OL-antrekk fra Pyeongchang-lekene, og med et smil på lur. Foto: Geir Olsen

På festen kom han i nypolerte sko og OL-blazer fra Pyeongchang-lekene.

– Jeg gjør hopp som er et stort steg i riktig retning. Og jeg føler lettelse i kropp og hodet. Det er terpingen de siste dagene, og litt for mye videostudier, som har gitt resultater, sier Tande.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder