REKORDMANNEN: Johan Remen Evensen håper å være den første i verden som hopper over 250 meter. På veien dit håper han på hjelp fra oven. Foto: Scanpix

Remen Evensen: - Det hender jeg ber på toppen

HOLMENKOLLEN (VG Nett) Johan Remen Evensen (25) håper å bli førstemann i verden som hopper over 250 meter. På veien dit ber VMs medaljehåp om hjelp fra oven.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

VG LIVE: Følg hopprennet her fra kl. 15

Mannen bak verdens lengste skihopp noensinne tilhører Oslo misjonskirke Betlehem på Abildsø sammen med kona Marita Søvik Evensen. 25-åringen forteller gjerne om sitt forhold til kristendommen.

- Jeg har jo ofte arbeidsdager i helgene, men besøker kirken når jeg har mulighet, sier Remen Evensen til VG Nett.

VG Nett-leser:Gurimalla. For en skihopper.Diskuter her!

Han forteller at han kan nyte alkohol i kontrollerte former, og at han ikke har noen spesielle ritualer i forbindelse med sin religion.

- Men det hender jeg ber før jeg hopper. Ikke noe fast, men det hender. Da takker jeg for at jeg står på toppen av en stor bakke, og for at jeg får være der jeg er, sier Molde-hopperen.

Verdensrekord

Remen Evensen, som hoppet 246,5 meter og satte ny verdensrekord i generalprøven i Vikersund for to uker siden, håper troen kan gi han en fordel i hoppbakken.

- Jeg håper det gir meg en ekstra trygghet og annet perspektiv enn andre har. Jeg har kanskje litt mer roen enn andre. Jeg legger jo merke til en del ansiktsuttrykk på toppen, mens jeg koser meg desto større bakken er, sier Remen Evensen.

BILDESPESIAL: Send oss dine VM-bilder og sjekk ut andres!

Etter verdensrekorden i skyflygingsbakken stiller 25-åringen som en av utfordrerne i Midtstubakken lørdag. Remen Evensen mener derimot at alle i den norske troppen kan ende på pallen.

- Den ene dagen hopper jeg lengst på trening, en annen dag er det Anders Jacobsen og så er det Tom Hilde. Alle er med, og alle kan ta medalje. Tidligere har vi ofte hatt en ener, men nå føler jeg alle har hoppet bra på trening. Det gir en større trygghetsfølelse.

Vil hoppe 250 meter

Verdensrekordholderen tror det er fullt mulig å hoppe over 250 meter i skiflygning med gode forhold og en «snill» jury, og innrømmer at akkurat det er et mål.

Les også: Romøren vraket fra første VM-renn

Men først er det VM på hjemmebane med kvalifisering fredag og normalbakkerennet i den nye Midtstubakken lørdag.

- Gull på hjemmebane vil være utrolig stort. Kanskje større enn verdensrekorden. Man skal gjøre akkurat det samme i den lille bakken som i den store. Skal man ta i mer, blir det helt feil, sier Remen Evensen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder