KLAR IGJEN: Halvor Egner Granerud ble alvorlig skadet i party-renn. Her er han avbildet under Hoppuka på pressetreff i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix

Hoppsjefen vil forby party-hopping

Vurderer strengere kontrakter for landslagshoppere

Egner Granerud punkterte lungen i festrenn

Halvor Egner Granerud (20) punkterte lungen etter fall i et party-hopprenn med øl og pølsegrilling. Nå kan det bli kontrakter på hopplandslaget som forbyr aktiviteter med høy risiko for skader.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Hoppernes avslutningsfest på sesongen ble en ellevill oppvisning på ski. Det ble drukket alkohol i bakken på Lillehammer. Øl og grilling stod på menyen. Det bekrefter Egner Granrud. Verdensrekordholder Anders Fannemel (251,5 meter) deltok også.

– Jeg synes det er innenfor med et par øl når vi driver med skilek i en solskrent etter sesongen. Jeg vil se hva som er tenkt i kontrakten før jeg uttaler meg nærmere om den, sier Anders Fannemel.

Et par pils førte til overmot – for noen – og for Egner Granerud gikk det fryktelig galt i det private hopprennet med det fuktige navnet «Sørperennet».

Egner Granerud (Hoppukedebutant i vinter) overroterte i en salto på langrennski. Dundret i bakken – punkterte lungen – og måtte ligge fire dager på sykehus. Det gikk en måned før han var tilbake i full trening, forteller han til VG.

VG+ Hopperne måtte stille naken i FIS-kontroll

Hopplandslagets sportssjef, Clas Brede Bråthen, sier at det kan bli innført kontrakter som hindrer utøverne fra aktiviteter med stor risiko for skader. Skihopping med øl i magen er åpenbart det.

Artikkelen fortsetter under bildet

HOPPSJEF: Clas Brede Bråthen varsler strengere kontrakter på hopplandslaget. Foto: Geir Olsen VG

– Når lunger punkterer, er det mye som tyder på at det er alt annet enn heldig. Vi ønsker å gi våre hoppere råd om hva som er lurt, og hva som ikke er lurt. Det er åpenbart et behov for det når slikt skjer, sier Bråthen.

Han understreker at et «par øl» nødvendigvis ikke er problemet. Det kan til og med være positivt i et festlig lag etter en lang sesong.

– Problemet ligger utelukkende i ungdommelig overmot i kombinasjon med inntak av alkohol når det fører til skader, sier Bråthen.

Egner Granerud forstår reaksjonen fra landslagsledelsen. At hopping og alkohol ikke hører sammen.

– Det høres riktig ut. Ingenting er dummere enn å bli skadet på noe som ikke gjør deg bedre, sier Halvor Egner Granerud.

Men han understreker at han ikke kommer til å slutte med skisalto.

– Jeg angrer ikke på at jeg tok salto på langrennsski. Det er nemlig det morsomste jeg vet, sier Halvor Egner Granerud.

Asker-hopperen ble i 2013 kjent for et nakenstunt på hoppski. Kun iført ski, hjelm, og briller hoppet han 60 meter. Det er sett av over en halv million på YouTube (verdens største nettsted for delingstjenester av videoklipp).

– Jeg liker å utfordre meg på ski. Gjerne noe som er skummelt. Det er derfor jeg driver med skihopping, og ikke langrenn og skiskyting, som jeg har prøvd meg på, sier Egner Granerud.

Han er oldebarnet til den kjente barnebokforfatteren Thorbjørn Egner (døde i 1990), og gjorde seg også bemerket da han i februar, som prøvehopper klinket til med hele 240 meter i Vikersund.

Les også: Her perser han med 100 meter i Vikersund

– Jeg fikk et bra kick av det, sier Egner Granrud.

VGTV: Her hopper han i blanke messingen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder