TUNGE TIDER: Daniel-André Tande sliter med skade før VM. Landslagstrener Alexander Stöckl (bakgrunnen) medgir at situasjonen er tøff. Her fra skiflyging i Oberstdorf. Foto: Geir Olsen, VG

Skadekrise for hopp-gullguttene en uke før VM

De vant OL-gull for et år siden. Nå er halve superlaget fra Pyeongchang skadet. Og Alexander Stöckl kaller situasjonen «krevende».

I veste fall må hopplandslagstreneren klare seg uten Daniel-André Tande (25) og Andreas Stjernen (30) når VM innledes med prøvehopping i Bergiselbakken i Innsbruck om en uke.

– Det er et svært dårlig tidspunkt. Vi har ikke akkurat hatt flaks i vinter, sier Alexander Stöckl.

GULLET: Her får Danel-André Tande (f.v.), Andreas Stjernen, Robert Johansson og Johann André Forfang beskjed om at OL-gullet i laghopp er norsk. Foto: Bjørn S. Delebekk

les også

De norske hopperne reiste seg etter fiaskoen: - Ekstremt gledelig

To ganger ble han uvel under verdenscupen i Lahti sist helg. Først gikk det galt med Tande som fikk en vridning i venstre kne etter en hard landing på 132 meter i treningsomgangen. Så gikk Andreas Stjernen rundt i prøveomgangen foran lørdagens laghopp. Landingen på 68 meter var så brutalt at alle på trenertribunen snudde seg vekk ifølge Stöckl.

– Jeg orker ikke tenke for mye på dette før jeg har det endelige svaret på skadeomfanget. Nå er det viktig å være tålmodig. Ikke bli skuffet, og skape krisestemning, sier Stöckl.

les også

Norge diskes aller mest: Den fordømte hoppdressen

Pluss content

Men han medgir at situasjonen er krevende. Vinteren har vært hans verste siden han tok jobben som norsk landslagstrener foran 2012-sesongen. Svake resultater, dressdisker og nå skader på medaljekandidater i VM - i hans eget hjemland Østerrike.

– Det er ekstremt utfordrende. Men jeg har ikke mistet nattesøvnen. Jeg sover fortsatt godt, sier Stöckl.

Tande skal til MR-undersøkelse i Oslo tirsdag. Han har smerter og problemer med å strekke ut foten forteller Stöckl. Stjernen forteller til VG at han har fått MR-svar i Trondheim. Røntgenbildene bekreftet at det ikke er brudd noen steder.

– Jeg er på bedringens vei, men det spørs om jeg hopper i verdenscupen i Willingen til helgen. Blir jeg tatt ut til VM, så stiller jeg, sier Andreas Stjernen.

les også

Maren Lundby-suksessen fortsetter: sjette seier renn på rad

Men det spørs i hvilken form han er i om en uke. Både fysisk og mentalt.

– Jeg har fått en smell i hofteleddsbøyeren. Og generelt er jeg forslått etter fallet i Lahti. Planen er å hoppe igjen om et par dager, men jeg vet ikke hvor mye som «sitter i hodet». Det får jeg ikke svar på før jeg har prøvd, sier Andreas Stjernen, som kom på tredjeplass i Innsbruck-rennet under Hoppuka for en drøy måned siden.

les også

Matti Nykänens siste intervju: – Jeg skulle ha alt med en gang

Under Stöckl har Norge gjort det skarpt i mesterskap. Han understreker at han ikke er motløs.

– Vi har Forfang, Egner Granerud og Johansson i meget godt form. Vi må bare jobbe med dem vi har tilgjengelig, sier Stöckl.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder