TOPP TRE: Anders Fannemel i midten, omkranset av Johann Forfang og japanske Noriaki Kasai etter nattens triumf.
TOPP TRE: Anders Fannemel i midten, omkranset av Johann Forfang og japanske Noriaki Kasai etter nattens triumf. Foto: Kazuhiro Nogi , Afp

Fannemel og Forfang sikret dobbelt norsk i Sapporo

HOPP

Anders Fannemel (24) og Johann André Forfang (20) kapret de to øverste plassene på pallen i japanske Sapporo i natt.

Publisert: Oppdatert: 31.01.16 10:39

Fannemel satte attpåtil bakkerekord i den første omgangen i den japanske OL-byen, med 143,5 meter. Han slo av sju meter i andre omgang, men det holdt altså til seier foran lagkamerat Forfang. Det var Fannemels tredje verdenscupseier i karrieren, men den første for sesongen.

– Jeg er veldig glad i dag. Jeg gjorde to gode hopp og det var stor forbedring fra gårsdagen. Jeg hadde også litt bedre vind enn i går. Nå ser vi frem til rennene hjemme i Norge, sier Fannemel til det internasjonale skiforbundets (FIS) hjemmesider.

Unggutten Forfang forteller at han ikke følte seg helt i form under lørdagens hopprenn – men at formen var bedre søndag og at han ser frem til verdenscupens fortettelse, som vil finne sted i Norge.

– I går var jeg syk og følte meg veldig dårlig. I dag var det mye bedre. Jeg er fornøyd med min prestasjon. Jeg klarte å gjøre små endringer og det fungerte mye bedre. Jeg ser frem til å hoppe i Norge igjen, sier 20-åringen til FIS.

Hjemmefavoritten og superveteranen Noriaki Kasai (43) tok tredjeplassen i verdenscuprennet.

Dermed reiste det norske hopplaget kjerringa etter lørdagens skuffende innsats, da Joachim Hauer ble beste nordmann med en 14. plass.

– Jeg er utrolig stolt av gutta. Dette ble veldig bra, sier assistenttrener Magnus Brevig til Dagbladet etter rennet.

Kenneth Gangnes ble nummer 20 og Andreas Stjernen nummer 23. Gangnes greide altså ikke helt å revansjere seg etter at han lørdag ble disket fra fjerdeplass, men han er fortsatt beste nordmann i verdenscupen sammenlagt på 3.-plass.

Verdenscupleder Peter Prevc ble nummer seks søndag, mens toeren Severin Freund ble nummer fire.

Her kan du lese mer om