HUNDEELSKER: Hopperen Thomas Morgenstern og hunden Coco. En hund Morgenstern sier er helt vindunderlig. Foto: Mirja Geh

Hoppheltene elsker nusselige kjæledyr

VIKERSUND/OBERSTDORF/OSLO(VG Nett) De er hoppsportens stjerner - og går for 250 meter i Vikersund i dag. Men de er ikke tøffere enn at de smelter av nusselige kjæledyr.

Thomas Morgenstern har vært i studio sammen med mopsen Coco og brukt den sjarmerende tipsen i reklameoppdrag.

- Da jeg og Kristina (samboer) bestemte oss for hund var det ikke tvil om at det måtte bli mops. Coco er helt vidunderlig, sier Thomas Morgenstern.

VG LIVE: Følg skiflyving i Vikersund direkte fra kl.16

Det østerrikske ungdomsidolet og stjernehopperen med OL-gull, VM-gull og Hoppuke-seier lyser opp når han får snakke om kjæledyret som er hjemme hos samboeren og parets nyfødte datter Lilly.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HUND MED VANNSKREKK: Thomas Morgenstern forteller at det beste med Coco er at hun er sjarmerende og snill, og at det verste med henne er at hun vil ha paraply når det regner. Foto: Mirja Geh

Men fjorårets vinner av VM i skiflyging i Vikersund, Robert Kranjec, har tatt forholdet til sin nusselige hund et steg lengre enn Morgenstern. Også han har mops. Den heter Ozzy og er en kjendis i Slovenia.

Vil parre Coco og Ozzy

Da Kranjec hentet prisen som vinner av verdenscupen i skiflyging i Planica i fjor tasset sammen med eieren til seierspallen, ikledd spesialtilpasset startnummer, og kysset ham under full jubel fra folkehavet på tribunene.

- Jeg traff min kone da Ozzy var én uke gammel. Siden har vi vært uatskillelige. Han er en hjerteknuser, sier Robert Kranjc.

Artikkelen fortsetter under bildet.

EN LAT HUND: Robert Kranjc sier at det beste med Ozzy er at han kan gi "high five" og synge, mens det verste er at han er lat og begynner å bli gammel. Foto: Matej Druznik

Han har foreslått overfor Morgenstern at Coco og Ozzy kunne møtes for en hyrdestund. "Morgi" ler godt av forslaget, men forteller at det ikke blir noe av fordi den "mørke damen" har vært hos veterinæren og gjort et intimt inngrep.

Morgenstern vokste opp på en gård med hunder rundt seg. Kranjc tror ikke det er noe mer interesse for hunder og katter blant skihoppere enn folk flest.

Hund med på kjøpet

Bjørn Einar Romøren forteller at han fikk hund med på kjøpet da han traff kona Martine.

VG er med på luftetur i Frognerkilen. Glenn Frank Fiddich, som er den lyse krabatens fulle navn, er motvillig med ut.

Landslagsveteranen tror han vet hvorfor så mange hoppere i verdenseliten har anskaffet seg mops.

- Fordi man ikke trenger å gå tur med dem, sier Bjørn Einar Romøren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PISSER PÅ BAGGEN: Ifølge Bjørn Einar Romøren det beste med Glenn at han er glad i barn og liker seg ute i naturen, mens det verste er at han pisser på sportsbagger. Foto: Griffith Brænde, Eivind

Glenn er en skikkelig sofagris. Han sover stort sett hele dagen og liker åpenbart ikke å bli forstyrret. Da hundens herre ble ryggoperert for prolaps, og ble gående hjemme, uten sjanse til å hoppe helgens verdenscuprenn i Vikersund, syns ikke Glenn det var noe stas.

ENGERGISK HUND: Martin Koch sier at det beste med Jamie er at han sover om natten og er en glad hund, mens det verste er at han kan være litt energisk. Foto: Privat

Martin Koch forteller at hans Jamie, en energisk Cocker Spaniel, alltid er med på trening. Hunden er kjendis etter at Koch engasjerte seg i dyrebeskyttelse globalt.

- Det er deilig å komme hjem etter konkurranser og møte Jamie. Han liker seg i hoppbakker, men han løper ikke etter meg i unnarennet. Det gjorde han én gang, så var det slutt, sier Koch, og bryter ut i latter.

Foran fjorårets fotball-EM i Polen og Ukraina aksjonerte han og andre kjente hundeeiere i Østerrike mot nedslakting av løshunder i EM-landene.

- Hunder i likhet med mennesker har rett til et verdig liv, sier Koch.

Safira i sentrum

KLAR FOR EN FIGHT: Gregor Schlierenzauer sier at det beste med Safira er at hun er utrolig leken og omtrent like spenstig som matfar, mens det verste er at hun ikke går av veien for en fight. Foto: Bjørn S Delebekk

Hjemme hos hoppukevinner og verdenscupledende Gregor Schlierenzauer er det katten Safira som er midtpunkt. Hun er en leken jeger, ifølge hoppsportens superstjerne.

- Safira sov i sengen min helt til hun begynte å hoppe ut av soveromsvinduet om natten og returnerte med døde mus, sier en lattermild Gregor Schlierenzauer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder