Bursdagsbarnet Johansson fikk bartehyllest da Stoch hoppet lengst

Kamil Stoch (30) slo både Johann André Forfang (22) og Robert Johansson (28), men sistnevnte fikk trøst i form av en kreativ bursdagsgave: En bart høvlet ut av tre.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Johann André Forfang leverte andre omgangs nest lengste hopp da han landet etter 234.5 meter, men både han, og de norske herrene ble hoppet ut av stilen av Kamil Stoch.

les også

Tiril Eckhoff på pallen igjen etter Kollen-marerittet

Stoch og Robert Johansson sto for dagens lengste hopp. Begge svevde ned til utrolige 245 meter i den første omgangen. Likevel var det Stoch som vant overlegent til slutt, men Johansson fikk litt av en trøst da han havnet utenfor pallen:

Bursdagsbarnet, som fyller 28 år i dag, ble etter konkurransen overrakt en gave litt utenom det vanlige. Han fikk nemlig en trefigur, formet som en bart.

Mannen med den famøse barten hoppet 227.5 meter i den andre omgangen, og endte til slutt på 4. plass.

BARTEFIN: Denne gaven rager nok høyt på Johanssons liste. Foto: Skjermdump, NRK

Forfang ble Norges bestemann da han ble nummer to. Stoch var sistemann utfor i Planica-bakken, og selv om han hoppet halvmeteren kortere enn Forfang, ble det seier for polakken, som vant med 3.4 poeng foran Forfang, og dermed sikret han sin 30. verdenscupseier.

Stefan Kraft tok 3.-plassen, foran Johansson og Anders Fannemel.

les også

Johannes Thingnes Bø skjøt seg bort og tapte alt

Andreas Stjernen endte på 8. plass, mens Halvor Egner Granerud ble nest sist av de 30 i finaleomgangen.

Førsteplassen uteble, men det var ingenting å si på den norske laginnsatsen, med fire hoppere inne blant de åtte beste.

Og lørdag er det definitivt laginnsatsen som står i fokus. Da er det nemlig lagkonkurranse. Overfor NRK bekreftet landslagssjef Alexander Stöckl at Daniel-André Tande, Andreas Stjernen, Johann André Forfang og Robert Johansson skal representere Norge i lagkonkurransen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder