FIKK TRØST: Kjæresten Marlene Messel og moren Helga (med rød lue) ga trøst til en svært skuffet Robert Johansson. Foto: Bjørn Arne Johannessen / VG

«Forbannet» Johansson hektet av i Raw Air-sammendraget

VIKERSUND (VG) En svært skuffet Robert Johansson (28) fikk trøst av kjæresten Marlene etter at han ble fullstendig distansert i Raw Air-sammendraget.

– Det er tøft ... men jeg må bare snu på flisa og prøve igjen i morgen. Men jeg skulle gjerne ønske at det var annerledes, og det er derfor jeg er skuffet, sier en tydelig preget Johansson til pressen, etter først å ha stormet gjennom pressesonen.

– Hvordan kan det skje bare dager etter du satt bakkerekord i Holmenkollen? spør VG.

– Nei, det er et godt spørsmål, det skulle jeg gjerne likt å vite. Jeg har følt på et press siden jeg har kjempet i sammendraget, men det har absolutt ikke vært noen søvnløse netter, sier han.

For med 222 meter i første omgang og 208,5 i den andre, ble han distansert av både Stefan Kraft og Ryoyu Kobayashi i sammendraget. Nå er avstanden opp til de to henholdsvis 95,4 og 86,9 poeng - og kampen om sammenlagtseieren blir en ren duell mellom østerrikeren og japaneren i finalen på søndag.

– Han er litt forbannet, sa trener Alexander Stöckl til NRK om Johannssons lynne før finalehoppet.

Humøret så ikke mye bedre ut etter det andre hoppet og hoppguttas trener sier han skal finne ut av problemene sammen med ham.

les også

Johansson vant for første gang på 356 dager: – Kanonfølelse

– Jeg skal høre med ham om det har vært for mye press, eller hva det er. Sesongen har vært opp og ned, og han har prestert over forventning i de to første Raw Air-konkurransene. Han er ikke hundre prosent komfortabel, og selvtilliten er ikke der den skal være, sier Stöckl til VG.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Kobayashi klinket til med 241,5 meter i den første omgangen og 237 i den andre, Kraft landet på 233 meter i den første og 239,5 i den andre.

Johansson ble utklasset av sine to rivaler, og må fokusere på og sikre tredjeplassen fra Markus Eisenbichler, som har los.

Det var i det hele tatt ikke en skuffende norsk dag i skiflygingsbakken under lørdagens lagkonkurranse hvor de individuelle poengsummene teller i Raw Air-sammendraget.

les også

Johansson tapte forspranget i RawAir : – Det lever jeg greit med

Norge kom på sjetteplass i konkurransen, 129,6 poeng bak Slovenia, og var utenfor pallen for første gang på lang tid. Johann André Forfang og Anders Fannemel beskrev hele konkurransen som kjedelig. Og Daniel André Tande som var tilskuer i Vikersundbakken forteller at skaden - som han fikk i kneet (strekt korsbånd) under verdenscuprennet i Lahti for en drøy måned siden - holder ham ut lengre enn ventet.

– Jeg kan ikke begynne å trene igjen før om to måneder, sier han til VG.

Søndag er det finale i Raw Air, med individuell konkurranse i skiflygingsbakken i Vikersund.

PS! Slovenia vant foran Tyskland og Østerrike.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder