Knallsterk Norge-seier i lagkonkurransen i Polen

Bunnsolide prestasjoner over hele linjen sørget for norsk hopptriumf under verdenscupåpningen i laghopp i Polen. Aller lengst hoppet Johann André Forfang (22).

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Dette var helt fantastisk, og en skikkelig bekreftelse på jobben vi har gjort gjennom sommeren. Vi mister én av våre beste i Kenneth Gangnes, men vi er fortsatt i stand til å vinne, sier landslagssjef Alexander Stöckl til VG etter hopptriumfen i Wisla.

Gode hopp fra Johann André Forfang og Anders Fannemel innledningsvis, etterfulgt av et kjempehopp av Daniel-André Tande og en solid prestasjon av ankermann Robert Johansson, gjorde at Norge kvalifiserte seg enkelt til den andre og avgjørende finaleomgangen, bare bak Polen og Østerrike.

Så du? Gangnes nektet å gi opp etter ny skrekkskade

Det var en gjenganger i den første omgangen at hver gang de norske gutta hoppet langt og leverte varene, svarte Polen og Østerrike med å gjøre det samme – bare enda litt bedre.

Men de klarte ikke å svare da Forfang satte utfor som Norges førstemann i den 2. omgangen.

– Utrolig viktig

Han leverte Norges lengste hopp i finaleomgangen med 129.5 meter, og dermed var Norge i drømmeposisjon. Fannemel fulgte opp med å hoppe 127.5 meter i andre runde, og da Norge først festet grep om 1.-plassen, ga de ikke slipp på den.

– Det var utrolig viktig for selvtilliten vår å starte sesongen med en seier i lagkonkurransen, sier Tande etter at triumfen var i boks.

Les også: Stöckl forlenger med Norge

Drømmeposisjonen ble ikke svekket da Tande, som nest siste nordmann, hoppet 129 meter. Hverken Polen, Østerrike eller Tyskland klarte å svare på Tandes hopp, og dermed var det opp til Johansson på ankeretappen å hoppe inn til norsk seier.

Selv om Polen og Østerrike – som var Norges argeste konkurrent i lagkonkurransen – hoppet seg til delt ledelse før Norges sistemann satte utfor, svarte Johansson med et hopp på 121.5 meter, og med det ble det norsk seier med sammenlagte 1023.8 poeng.

Stöckl innrømmer at han var nervøs før Johansson satte utfor.

– Jeg er alltid nervøs, speiselt i lagkonkurranse. Det var veldig jevnt i 1. ogmang, og da vet du at hvis en bommer er det kjørt, og det er alltid en tøff konkurranse. Så ja, jeg var nervøs før Johansson hoppet, erkjenner han.

Gladsak: Andreas Stjernen ble far for første gang

Det ble dermed en perfekt start på sesongen for det norske hopplandslaget, og søndag er hopperne klare for sesongens første individuelle verdenscuprenn i Wisla.

– Målet for morgendagen er først og fremst å gjøre det samme som i dag: å prestere på et høyt nivå, understreker Stöckl.

Saken fortsetter under bildet.

ANKERMANNEN: Robert Johansson var sistemann ut for Norge i lagkonkurransen. Foto: Alik Keplicz AP

Slik endte konkurransen:

1. Norge – 1023.8 poeng
2. Polen – 1006.5 poeng
2. Østerrike – 1006.5 poeng
4. Tyskland – 990.0 poeng
5. Japan – 983.6 poeng

Slik hoppet de norske:

1. pulje: Johann André Forfang – 121 meter/129.5 meter
2. pulje: Anders Fannemel – 121.5 meter/127.5 meter
3. pulje: Daniel-André Tande – 126.5 meter/129 meter
4. pulje: Robert Johansson – 124 meter/121.5 meter

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder