Stöckl advarer mot å ta av etter hoppopptur: – Jobben slutter aldri

Etter tre renn uten noen på pallen fikk de norske hopperne en opptur søndag. Robert Johansson tok andreplassen foran hoppgale polakker i Zakopane. Men landslagssjef Alexander Stöckl advarer mot å tro at problemene er løst.

Med hopp på 131,5 og 133,5 meter var det bare østerrikske Stefan Kraft som var bedre enn Robert Johansson i polske Zakopane søndag.

Det sørget for en etterlengtet norsk herrehoppopptur.

Johanssons pallplass var den første siden Andreas Stjernen kom på 3. plass i Innsbruck den 4. januar og bare Norges 3. pallplass så langt denne vinteren, riktignok på herresiden.

Blant kvinnene herjer Maren Lundby & Co.

Hos herrene er det istendenfor disking og dårlig hopping som har preget overskriftene. Senest under lørdagens lagkonkurranse ble det exit på grunn av utstyrsfeil.

les også

Dette er Stöckls kriseplan 44 dager før VM

I søndagens Zakopane-konkurranse er fokuset igjen på god hopping hos de norske.

Ikke bare kom Robert Johansson seg opp på pallen: Halvor Egner Granerud tangerte karrierebeste med en 5. plass (131,5 m og 131 m), og Johann André Forfang hoppet seg opp fra 18. til 4. plass etter et monsterhopp på 137 meter i finaleomgangen.

Det var 3,5 meter lenger enn det nest lengste hoppet i Polen.

Anders Fannemel kom ikke til finaleomgangen og Andreas Stjernen havnet på 20. plass, men med Granerud, Forfang og Johansson ble det tre norske på topp fem.

les også

«La opp» i desember – rørt Tandrevold med karrierens første pallplass

– Fantastisk norsk innsats, kommenterte Anders Jacobsen for NRK.

Landslagssjef Alexander Stöckl er enig med den tidligere hopperen, men advarer:

– Vi kan ikke tro at vi har funnet ut av hvordan vi hopper på ski. Vi må fortsette i samme retning og utvikle oss videre. Den jobben slutter aldri, sier Alexander Stöckl til VG.

Landslagssjefen har tatt seg en uke fri for å være med familien og fulgte rennet i Polen fra Norge. Han småler og er tydelig lettet over de norske prestasjonene søndag.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd. Vi kunne ikke forvente dette på forhånd, men tre menn har levert helt i toppen. Granerud har vært konstant og tatt et steg til, Johansson viser at han klarer å lever i konkurranse, mens Forfang presterer på sitt beste, oppsummerer Stöckl.

– Det viser at det blir jobbet bra og at de stort sett har kontroll. Hele støtteapparatet har gjort en kjempejobb og samspillet i trenerteamet har fungert bra. Det er spesielt viktig i den krevende situasjonen vi er i, og da er det bra å se at folk står på, fortsetter han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder