TOK FARVEL MED TV-SEERNE: Arne Scheie, her avbildet i Holmenkollen for to uker siden, tok et følelsesladet farvel da han avsluttet sin siste hoppsending etter 42 år som NRK-kommentator. Foto: Scanpix

Scheie på gråten på direkten: - Nå er det slutt

NRK-legenden Arne Scheie (70) var meget rørt da han avsluttet sin siste hoppsending etter 42 sesonger i statskanalen.

Artikkelen er over seks år gammel

Sammen med ekspertkommentator Espen Bredesen geleidet Scheie TV-seerne trygt igjennom hopprennet i Planica der slovenske Peter Prevc vant foran tyske Severin Freund og Anders Bardal.

Bildespesial: Dette er Scheies største kommentatoropplevelserProtokoll: Del dine beste minner og send hilsen til Scheie

Da hopperne hadde fått heder og ære på pallen var det tid for at den folkekjære hopp- og fotballkommentatoren fikk ta en følelsesladet avskjed med TV-seerne. Nå går 70-åringen av med pensjon.

«Og du Arne... Tusen takk for de siste 13 år i boksen. Det har vært en glede å reise rundt sammen med deg og kommentere i alle disse år.», sa Espen Bredesen.

Scheie hadde tydeligvis forberedt en liten avskjedstale, og mannen som stort sett har hatt stålkontroll i alle de 42 årene han har kommentert på TV var tydelig preget.

«Takk til deg, Espen. Til alle seere vil jeg igjen si tusen takk for nok en hoppsesong med NRK. Det har alltid vært et stort privilegium å få kommentere hopp i NRK. Jeg står i takknemlighetsgjeld til alle for at jeg i 42 sesonger har fått anledning til å formidle prestasjoner, dramatikk og spenning fra denne idretten. Nå er det slutt. Jeg takker for fantastiske minner, jeg blir rørt og for siste gang setter jeg over til Oslo. Vær så god, Oslo.»

VG oppdaterer saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder