Sportssjef Bråthen: - Mer verdt enn noen fotballtrenere i Norge

ETTERTRAKTET: De norske hoppernes landslagssjef Alexander Stöckl. Foto: Geir Olsen, VG

Østerrike vil kjøpe Stöckl

OBERSTDORF (VG) Krefter i Østerrike skal ha pekt ut Alexander Stöckl (40) som den nye landslagstreneren i hopp etter Sotsji-OL.

Artikkelen er over seks år gammel

Det får ledelsen for det norske hopplandslaget til å flekke tenner. Sportssjef Clas Brede Bråthen, som er på plass i Oberstdorf, understreker at det vil koste østerrikerne like mye som en attraktiv fotballtrener.

Etter hva VG forstår er det et ønske fra alpelandets superstjerne Gregor Schlierenzauer. Han skal ha gitt klart uttrykk for at Stöckl - som han hadde som trener og lærer på skigymnaset i Stams - er den rette mannen til å bygge opp et nytt landslag.

- Jeg synes det er vanskelig å snakke om dette nå. Jeg forholder meg til kontrakten med Norge. Den har jeg ikke tenkt å bryte. Men ting skjer fort i idretten, sier Alexander Stöckl.

VG DIREKTE: Første renn i hoppuka direkte fra kl. 16.30

- Hva synes du om at det er Schlierenzauer som kjører deg frem som hovedkandidat etter suksessen du har hatt i Norge?

- Det er en bekreftelse på at jeg har gjort en bra jobb. Hvis Østerrike virkelig vil ha meg, så er det helt klart en ære, svarer Stöckl.

Forlengelse

NÆRE VENNER: Gregor Schlierenzauer ønsker seg Alexander Stöckl (bak) som ny landslagstrener i Østerrike. Her møtes de i pressesonen i Schattenbergbakken i går. Foto: Geir Olsen, VG

Schlierenzauer poengterer at det ikke er hans jobb å ansette ny landslagstrener. Men han smiler lurt når VG spør om Stöckl er mannen har går for.

- Han er en bra mann, så hvorfor ikke, sier Schlierenzauer.

Stöckl har avtale med Norge til over Falun-VM i 2015. Det har vært snakk om forlengelse til 2018. Men VG vet at finansielle krefter i Østerrike allerede jobber for å kjøpe ham ut av kontrakten.

En sentral kilde i det internasjonale hoppmiljøet sier til VG at Schlierenzauers posisjon i hjemlandet som ungdomsidol, rollefigur og helt, veier tungt. Dersom det østerrikske skiforbundet (ÖSV) ikke har økonomi kan det hende at energidrikkgiganten Red Bull, som er Schlierenzauers private sponsor, punger ut.

Utgående kontrakt

At Red Bull verdsetter nasjonens superhopper som har vunnet de to siste utgavene av Hoppuka kom tydelig til syne da ÖSV bommet på billettbestillingene til verdenscupen i Kuusamo i november. Da stilte de med selskapets privatjet, og fløy ham og landslagshopperne fra Salzburg til Nord-Finland, for egen regning.

Østerrikes mangeårige suksesstrener Alex Pointner sitter på utgående kontrakt. Etter hva VG erfarer ønsker man et bytte. Og uten individuelt hopp-gull i Sotsji, den eneste tittelen Schlierenzauer mangler i sin eventyrlige karriere, vil et lederbytte tvinge seg frem.

VIL BEHOLDE TRENEREN: Sportssjef Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen, VG

Clas Brede Bråthen bekrefter at det ikke er spesifisert noen utkjøpssum på Stöckl i trenerkontrakten. Men han antyder at i tilfelle det skjer handler det om million-beløp.

- Verdien på en norsk landslagstrener i skihopping som skaper internasjonale toppresultater er mer verdt enn noen fotballtrenere i Norge, sier Clas Brede Bråthen.

Han poengterer at Norge siden 2002 har hatt to av verdens kanskje beste trenere i Mika Kojonkoski og Alexander Stöckl.

- Dersom et bytte av eksisterende trener skjer før vi ønsker det vil det koste oss skjorta, sier Clas Brede Bråthen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder