IKKE LENGER NUMMER ÉN: Anette Sagen får det ikke til i hoppbakken lenger. Her svinger hun av Holmenkollen etter 17. plass i gårdagens verdenscuprenn. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sagen kan bli vraket fra landslaget

Hopp-pioneren etter vond sesong: - Jeg har ikke tenkt til å gi meg

Sportssjef Bråthen: - Må bygge for OL i 2018

HOLMENKOLLEN (VG) Anette Sagen (30) har opplevd en vond sesong i hoppbakken. Og det kan bli verre. Landslagsplassen skal være i fare.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I går kveld var hun tilbake i verdenscupen etter at hun ble vraket til Sotsji-OL. I den første skikkelige konkurransen siden januar endte hun på 17. plass. I vinter har hun ikke vært bedre enn nummer 16 mot de beste i verden.

Særdeles unormalt for Mosjøen-jenta som for et drøyt år siden vant et verdenscuprenn i tyske Schonach. Og som i 12 år har vært kanskje den største stjernen i hoppsirkuset.

- Jeg har fryktelig lyst til å satse mot VM i Falun neste år. Og jeg har ikke tenkt å gi meg så lett, sier Anette Sagen.

VG LIVE: Følg herrenes holmenkollrenn fra kl. 14.15

Skulderoperasjon

Men det kan hende hun må gjøre det uten landslagsstatus. Etter hva VG erfarer blir det vurdert om Sagen må vike plass. Vinterens svake resultater - og hennes skadehistorie - skal være årsaken til at hun blir vurdert ut av elitelaget til skiforbundet.

Sagen bekrefter at hun må gjennom en skulderoperasjon etter sesongen som avsluttes med prøve-VM i Falun i neste uke. Skaden har hemmet henne lenge i treningsarbeidet. Og hun kommer ikke til å hoppe på ski igjen før i august.

OL-satsing

- Hvis du får beskjed om at du ikke kommer på landslaget. Hva gjør du da?

- Da får jeg gjøre som alle de andre som satser utenfor landslag. Finne meg en sponsor eller får meg en jobb. Så regner jeg med at hvis jeg er god nok, så blir jeg sendt ut på renn i verden, svarer Anette Sagen.

Sportssjef for hopplandslagene, Clas Brede Bråthen, poengterer at de ikke har begynte å vurdere hvem som skal inn eller ut på neste års landslag.

- Hvem som er på landslaget neste sesong er for tidlig å si. Men vi er nødt til å bygge for OL i 2018. Og da må vi helt klart gjøre noen valg. I hvilken grad våre valg vil berøre Anette får vi ta når den tid kommer, sier Clas Brede Bråthen.

Jentenes Holmenkollrenn ble vunnet helt suverent av japanske Sara Takanashi. Beste norske ble Maren Lundby på 7. plass. Gyda Enger og Line Jahr fulgte på plassen etter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder