Her hopper Harald i Kollen

Bredesen: - Han var tøff

HOPP

(VG Nett) Her «svever» TV 2-kjendis Harald Rønneberg 27 meter i Norges mest kjente hoppbakke. Espen Bredesen er imponert.

Publisert:

VIDEO: HER HOPPER HARALD I HOLMENKOLLEN
- Det kilte i magen herfra til evigheten, sa Rønneberg til VG etter hoppstuntet sist søndag.

Før han satte utfor i Holmenkollen hadde han trent i knapt to uker under kyndig veiledning, og tatt ca. 50 prøvehopp fra mindre bakker.

Den største bakken han hadde satt utfor, var en 70-metersbakke.

Bredesen: - Han var tøff

- Jeg må si at han var tøff som slapp bommen i Holmenkollen, sier hopprofilen Espen Bredesen til VG Nett.

Han har som de fleste av Norges befolkning ikke sett hoppstuntet når han snakker med VG Nett, men har fått med seg at TV2-profilen satte utfor Kollen sist helg.

Selv var han juniorhopper da han for første gang hoppet i en så stor bakke.

- Jeg var alltid nervøs når jeg hoppet i stor bakke, men jeg drev jo med hopp. Rønneberg kjørte ned hoppet og unnarennet. Han hoppet ikke, fastslår Bredesen, som likevel er imponert over at Senkveld-programlederen torde å sette utfor.

Fikk kun prøvehopp

Rennkomiteen i Kollen hadde lovet Rønneberg å hoppe rett før eller under pausen under søndagens verdenscuprenn, men til slutt ble det bare med prøvehoppet på morgenkvisten.

- Harald var veldig skuffet. De hadde lovt ham å hoppe. Men til tross for et vellykket prøvehopp, sa de nei og knuste guttedrømmen hans, forteller informasjonsmedarbeider Bjarne Laastad i TV2.

Rennkomiteen skal ha vært redd for at det ville gå galt selv om Rønneberg klarte seg fint i prøvehoppet.

- Det får de stå for, men det er klart at det ikke er ufarlig å hoppe i en slik bakke. Når du lander ved kulen, og får stor fart i unnarennet er det fort gjort å krysse skiene og falle. Jeg har sett mange fall som ikke er pene, sier Espen Bredesen.

HVORDAN VAR HOPPET TIL RØNNEBERG?SE VIDEOEN HER OG BEDØM SELV

Her kan du lese mer om