Hovedinnhold

Siste NRK-vinter for Bredesen

Hopplegenden: - Jeg gir stafettpinnen videre til Johan Remen Evensen

<p>NRK-PAR: Arne Scheie (t.v.) sluttet som kommentator i NRK i mars etter 42 år. OL-vinner Espen Bredesen fortsetter som ekspertkommentator, men etter kommende vinter er det trolig slutt.</p>

NRK-PAR: Arne Scheie (t.v.) sluttet som kommentator i NRK i mars etter 42 år. OL-vinner Espen Bredesen fortsetter som ekspertkommentator, men etter kommende vinter er det trolig slutt.

Foto: Geir Olsen, VG
Espen Bredesen (46) har kommentert hopp i 13 år sammen med Arne Scheie (70) for NRK. Nå går gullvinneren fra Lillehammer-OL inn for landing.

Denne saken handler om:

Bredesen bekrefter overfor VG at han har et par renn igjen på skjermen før han byttes ut med Johan Remen Evensen som statskanalens hovedekspert. Verdensrekordholderen (246,5 meter) får Bredesens tidligere jobb. Han skal kommentere Hoppuka, VM i Falun, og store deler av verdenscupsesongen.

Klikk her for å se hvem som overtar for legenden Arne Scheie i boksen! 

– Jeg blir med på sesongåpningen i Klingenthal til helgen. Videre blir det verdenscupen på Lillehammer (desember), og kanskje blir det et renn etter jul. Det blir ganske mye mindre enn det har vært, sier Espen Bredesen.

Må vike

Han bekrefter at det er NRK som selv har avgjort at han må vike for Remen Evensen.

– Det er NRK som har bestemt at de vil bytte, men jeg har signalisert at jeg ikke kan være med så mye som før. Jeg har nettopp byttet jobb som tar mye tid. At Johan tar over stafettpinnen er helt greit, sier Espen Bredesen.

LES OGSÅ:Her er den norske kometens elleville mål

Men litt rart må det unektelig føles for Bredesen, som har opplevd mange høydepunkter i norsk hoppsport sammen med NRK-veteranen Arne Scheie. I mars tok Scheie farvel etter 42 år i kommentatorboksen. Et rørende øyeblikk også for den tidligere superhopperen.

Bredesen opplyser at han nå «kan gjøre hva han vil». Han er ikke bundet til NRK på samme måte som før. Og kan godt tenke seg en rolle som hoppekspert. Spesielt under VM i februar. Det var her hans egen karriere tok en eventyrlig vending i 1993 – forrige gang det var ski-VM i Sverige. Han gikk fra sisteplass i Albertville-OL året før til VM-gull i Falun - både i storbakke og lag.

Johan Remen Evensen

Verdensrekord i skiflyging med 246,5 meter fra Vikersund 2011. Har OL-bronse i laghopp, to VM-sølv laghopp, og VM-sølv skiflyging laghopp. Har deltatt i 71 grader nord på TV Norge, og tapte finalen i Mesternes Mester på NRK tidligere i år.– Spennende og rart

Johan Remen Evensen skal jobbe i spann med Christian Nilssen som har fått jobben etter Scheie. Remen Evensen sier til VG at det blir både spennende og rart «å hoppe etter» duoen Scheie/Bredesen.

Artikkelen fortsetter under bildet

<p>BARE HOPP: Johan Remen Evensen blunker vennskapelig til Anders Bardal på sletta i Bischofshofen etter siste Hoppuke. Nå blir verdensrekordholderen NRKs nye hovedekspert på hopp.<br/></p>

BARE HOPP: Johan Remen Evensen blunker vennskapelig til Anders Bardal på sletta i Bischofshofen etter siste Hoppuke. Nå blir verdensrekordholderen NRKs nye hovedekspert på hopp.

Foto: Geir Olsen, VG

– Arne (Scheie) og Espen (Bredesen) har gjort en flott jobb i utrolig mange år. Jeg har ingen ambisjoner om å slå rekorder der, sier Remen Evensen.

Moldenseren er ikke helt fersk i faget. Han har fungert som hoppekspert i NRK-sendinger på TV og radio tidligere. Men nå blir han kjørt frem som «førstestemmen».

Utfordrende

– Utfordringen blir å finne balansen i formidlingen. Hopp er en nokså monoton idrett. En av fellene man kan gå i er å snakke for mye om hoppteknikk eller vær og vind. Det er ingen enkel jobb, men jeg har som mål å gjøre det underholdende, sier Johan Remen Evensen.

Hans første store oppgave blir verdenscupen i finske Kuusamo neste helg.

Leder av NRK-sporten, Rune Haug, sier til VG at det ligger et ønske om fornyelse bak avgjørelsen. Derfor bytter Bredesen og Remen Evensen.

- Arne Scheie og Espen Bredesen har vært et team lenge hos oss. Og da Scheie sluttet ønsket vi samtidig å fornye oss, sier Rune Haug.

Han opplyser at det ikke er tatt stilling til om Bredesen skal jobbe videre som ekspertkommentator neste sesong.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp