Hovedinnhold

Jacobsen mistet førerkortet i seks måneder

* Skihopperen til VG: - Føler meg ikke kjempekriminell
* Skaffet seg elsykkel - pendler med buss fra Hønefoss til trening i Oslo

<p>ER PASSASJER: Anders Jacobsen på vei inn i en arrangørbil under hoppuka i 2012. Den siste måneden, og i fem måneder fremover, må skihopperen kjøres, ta buss og T-bane for å komme seg på trening.<br/></p>

ER PASSASJER: Anders Jacobsen på vei inn i en arrangørbil under hoppuka i 2012. Den siste måneden, og i fem måneder fremover, må skihopperen kjøres, ta buss og T-bane for å komme seg på trening.

Foto: Geir Olsen, VG
Skihopper Anders Jacobsen (29) har imponert i hoppbakken i sommer. Like imponert er ikke politiet av bilkjøringen hans.

Denne saken handler om:

23. august ble Jacobsen stoppet av politiet i en 50-sone. Problemet var at skihopperen ble målt til å kjøre i 64 kilometer i timen. Det ga ham to prikker på førerkortet, og med seks prikker der fra før, mistet han førerkortet i seks måneder.

- Jeg følte meg ikke kjempekriminell der jeg var på vei til trening. Sånn ble det. Jeg har blitt stoppet tre ganger tidligere hvor jeg har kjørt litt for fort hver gang. Jeg er nok litt for effektiv i kjørestilen, sier Anders Jacobsen til VG.

Han forteller at politibetjenten som stoppet ham sjekket om han hadde prikker på førerkortet fra før og at han deretter fikk beskjed om at førerkortet denne gang ble midlertidig inndratt.

- Jeg har tenkt på det før selvfølgelig, at dette kunne skje. Men jeg vet at jeg kjører pent og stort sett etter forholdene. Jeg har ikke mistet lappen for å ha kjørt «gris», men har blitt stoppet for å ha kjørt litt for fort for mange ganger. Det er kjedelig, men det er gjerne hensikten med disse lovene, sier Jacobsen.

- Nå skal ikke jeg krangle med lovene i Norge, men det føles noe strengt, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

<p>TILBAKE: Anders Jacobsen opererte kneet og var lenge ute med skade. I august var han tilbake i Midtstubakken i Oslo. Siden da har han vist god form.<br/></p>

TILBAKE: Anders Jacobsen opererte kneet og var lenge ute med skade. I august var han tilbake i Midtstubakken i Oslo. Siden da har han vist god form.

Foto: Tore Meek, NTB Scanpix

Skaffet seg el-sykkel

Det har gått nesten en måned siden førerkortet ble midlertidig inndratt. Jacobsen, som bor på Hønefoss, pendler til trening i Oslo ved hjelp av buss og T-bane. Med fullt hopputstyr sier han det er en utfordring.

- Det har blitt noen morsomme situasjoner, men jeg må bare takke meg selv for det, sier Jacobsen.

<p>FORVENTER LÆRING: Norges landslagssjef Alexander Stöckl håper hans utøver lærer noe av å ha blitt fratatt førerkortet.<br/></p>

FORVENTER LÆRING: Norges landslagssjef Alexander Stöckl håper hans utøver lærer noe av å ha blitt fratatt førerkortet.

Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix

29-åringen har to barn og dermed også en utfordring når det gjelder logistikken på hjemmebane. Derfor har han gått til anskaffelse av en el-sykkel.

- Det går opp, men hverdagen er forholdsvis håpløs, sier han.

Tror Jacobsen lærer

Landslagssjef Alexander Stöckl bekrefter det. Østerrikeren sier at forbundet har hjulpet Jacobsen med å få med seg utstyr til treningssamlinger.

- Sånn er det. Loven sier at dersom du kjører for fort flere ganger så får du prikker og mister førerkortet. Han er ikke den første nordmann det skjer med, sier Stöckl til VG.

Han sier Norges Skiforbund ikke har gjort eller vil gjøre noen spesielle tiltak for å forhindre at landslagsutøverne kjører for fort.

- Dette ordner seg selv. Når du har fått en slik straff og mister førerkortet i et halvt år, lærer du noe. Og gjør du ikke det, mister du lappen på ny, sier Stöckl.

Sportssjef Clas Brede Bråthen sier følgende:

- Først og fremst er dette noe helt sikkert både Anders og vi skulle ønske ikke hadde skjedd. Han er en meget voksen idrettsutøver som definitivt gjør sitt beste hele tiden for å være et godt forbilde, men han er som alle andre og gjør feil.

- Noen ganger får feilene ganske alvorlige konsekvenser, som det gjør for Anders i dette tilfellet. Det blir vanskeligere for ham å komme seg til og fra trening, så vi prøver å legge til rette for at han ikke behøver å bruker for mye energi på det, sier Bråthen til VG.

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp